İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BAKIRKÖY’DE YENİ YILIN İLK SURP BADARAKI

2006 yılının ilk Surp Badarak’ı 1 Ocak 2006, Pazar sabahı Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nde Patrik II. Mesrob Hazretleri’nin riyasetinde sunuldu.

Surp Badarakı Peder Yeğya Kervancıyan sundu. Kutsal Sofra’ya Vağarşak Sargavak Seropyan, Kevork Arpacık ve bir grup tbir hizmet ettiler. İlahileri Karasun Mangants Korosu üyeleri seslendirdiler. Koroyu Harutyun Edvin Galipoğlu yönetti.

Patrik Hazretleri “Rabbe yeni şarkı söyleyin ve O’nun adını yüceltin” dizesi ile vaaz etti. Törene katılan imanlıların yeniş yılını kutlayan Ruhani Reisimiz, yeni yıl mesajının zaten yayımlandığını, bu mesajda ailenin kutsiyetinin vurgulandığını söyleyerek bunun nedeninin ailenin bir toplumun en küçük hücresi olması, aile hayatının ve eğitimi sayesinde bir toplumun geleceğinin inşa edilmesi olduğunu söyledi.

Yeninin ve eskinin varlığını vurgulayan Patrik Hazretleri geçmişin tarihe mal edildiğini, onun artık “eski” olduğunu ve tarihten hiçbir şey değiştiremeyeceğimizi söyleyerek, geçmişten dersler alabileceğimizi, ancak artık hiçbir şey değiştiremeyeceğimizi, geçmişteki hata ve günahlarımızı kabullenmemiz gerektiğini ve gelecekte yinelemememiz gerektiğini belirtti.

Sözlerini Yılbaşı’nın yaptıklarımızın ve yapmadıklarımızın hesabını vereceğimiz gelecekteki Yargı Günü’nü hatırlattığını söyleyerek noktaladı.

Surp Badarak’ın sonunda kurulan dini geçitle Patrik Hazretleri kilisenin avlusundaki Hovhannes Bey Dadyan’ın ve eşinin mezarlarını ziyaret ederek burada tüm Dadyan ailesi üyeleri için “hokehankisd” duası etti.

Daha sonra Kilisenin küçük salonunda Patrik Hazretleri’nin riyasetinde, vakıf yönetim kurulu ve koro üyelerinin katılımıyla bir yeni yıl yemeği verildi.

Yorumlar kapatıldı.