İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Derhal değiştirilsin!

BU iktidar geçtiğimiz aylarda Türk Ceza Yasası’nı kendi elleriyle değiştirdi. Getirilen 301. maddenin şimdi yakınmalara (!) konu olan ilk bölümü şöyle:

‘Türklüğü, Cumhuriyeti veya TBMM’yi alenen (açıkça) aşağılayan kişi, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır…’

Konu Orhan Pamuk ve Hırant Dink isimli iki kişi hakkında açılan davalardan kaynaklandı. Bu iki şahıs yargılanıyor.

AB bu duruma şiddetle karşı çıkıyor.

(Pek yakında sinemamızda: Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Pamuk davasını önümüzdeki günlerde düşürecek.)

Türkiye AB’nin güdümüne girdi. Türklüğe hakaret bile ‘fikir ve ifade özgürlüğü’ olarak algılanıyor. AB hükümete bastırınca bizimkiler her zaman olduğu gibi yelkenleri suya indiriyor.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül konuştu!

‘301 davaları Türkiye’nin imajına Geceyarısı Ekspresi filmi kadar büyük zarar veriyor. Gerekirse bu maddeyi değiştiririz.’

Bu sözleri hangi sıfatı ve yetkisiyle söylediği belli değil. Bilinen tek şey, AB’nin direktifleri doğrultusunda konuştuğu…

Ve göreceksiniz, kendi getirdikleri bu maddeyi çok yakında kendi elleriyle değiştirecekler.

Sonra ne olacak?

Türklüğe ve Cumhuriyet’e hakaret etmek suç olmaktan çıkacak!

* * *

Dikkat ediniz, her şeyi adım adım götürüyorlar. Böyle yapmaları çok doğal. ‘Ben Türk’üm’ diyemeyenler, ‘Türk milleti’ diyemeyenler, elbette ki Türklüğe hakaret suçunu gündemden kaldırabilir.

Şimdi efendim, AB ile birlikte ‘bizim kamuoyu’ da bu maddenin kaldırılmasını istiyormuş. Kimdir bizim kamuoyu?

Sayıları birkaç yüz kişiyi geçmeyen, adına ‘entel’ dediğimiz birileri!

Ancak bunlar medyada etkilidir ve sesleri gür çıkar.

Kendilerini ‘aydın’ olarak tanımlarlar. Arada sırada bir araya gelip bu doğrultuda bildiriler yayınlarlar. Böylece isimleri medyada ‘aydınlar’ olarak geçer.

Onların karşıtı olan milyonlarca insanımız aydın maydın değildir!

Şimdi bu kerameti kendinden menkul aydınlar ‘fikir ve ifade özgürlüğü’ kavramının ardına sığındılar. Türklüğü, Cumhuriyeti aşağılayacaksın, bütün manevi değerleri yavaş yavaş yok edeceksin. Sonra sıra aynı kavram doğrultusunda başka şeylere gelecek:

‘Efendim biz Türkiye dışında yeni bir devlet oluşumu istiyoruz. Biz bu bayrağı tanımıyoruz.’

Neden olmasın ki! İşin içinde terör yok, silah yok. Tümüyle ‘fikir ve ifade özgürlüğü’.

Zehir yavaş yavaş saçılıyor. İşin içinde AB var, entel kesim var, PKK, Kürtçüler, şeriatçılar ve saire var. Korkunç bir ittifak.

Bu olanlar karşısında Genelkurmay sessiz, suskun.

Şimdi sırada 301. madde var. Kendileri getirdiler, el kaldırıp onayladılar, AB istedi diye kendileri değiştirmeye kalkışıyor. Sonrası zamanla gelecek.

Türk milleti bu kadarını Osmanlı’nın çöküş döneminde bile yaşamamıştı. Helal olsun!

TAYYİP BEY’E SORUYORUM

Bütçe görüşmeleri sırasında Deniz Baykal bir konuyu gündeme getirdi. Recep Tayyip Erdoğan’ın basında yayınlanmış bir fotoğrafı vardı. Şimdi İslamcı terör örgütlerinin başında olan Hikmetyar isimli Afganlı ile resim çektirmişti.

Bu resim dün ve önceki gün gazetelerde yine yayınlandı. Hikmetyar koltukta oturuyor. Recep Tayyip Erdoğan onun ayakucunda, çoraplı, diz çökmüş durumda.

Erdoğan, Baykal’ın sözlerine Meclis kürsüsünden yanıt verdi:

‘Ben o zaman 1986’da siyasi bir partinin il başkanıydım. Hikmetyar ise Afganistan Başbakanı idi. Resmi davetli olarak İstanbul’a gelmişti.’

Bu kadar! (O sırada Refah Partisi il başkanı olduğunu söyleyemiyor, geçmişteki partisinden ‘bir parti’ diye söz ediyor.)

Fakat Meclis kürsüsünden verdiği bilgi doğru değil.

O resim çekildiğinde Hikmetyar İstanbul’da. Fakat resmi davetli değil, Refah Partisi İl Başkanı Tayyip Erdoğan’ın konuğu.

Ayrıca başbakan falan değil. Yıllar sonra o makama geldi. Sonra İslamcı terörist Bin Ladin’e katıldı. Halen aranıyor!

Şimdi Erdoğan Başbakan. Baykal bu konuda üzerine gelince Meclis kürsüsünde yaptığı açıklama doğru değil.

Türk milletine yanlış bilgi verdi. Gerçeği gizledi.

Acaba biz mi yanlış biliyoruz? Kim bilir, belki de öyledir! Şimdi Tayyip Bey’den beklenen, TBMM kürsüsünde söylediği bu sözlerin ‘doğru olup olmadığını’ Türk milletine açıklaması.

Bekliyoruz! Çoook bekleriz!

Yorumlar kapatıldı.