İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye, din özgürlüğünü sağlamadan AB`ye giremez

Avusturyalı kardinal Christoph Schönborn, Türkiye’nin Avrupa’ya ait olup olmadığı sorundan öteye Ankara’nın AB ile entegrasyonun önemli olduğunu belirterek “Birinci kriter Türkiye’deki din özgürlüğüdür. Türkiye din özgürlüğünü tesis etmeden AB’ye giremez” dedi.

Katolik Kilisesi, Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin telkinlerini sürdürüyor. Avusturyalı kardinal Christoph Schönborn, Türkiye’nin Avrupa’ya ait olup olmadığı sorunundan öte Ankara’nın AB ile entegrasyonunun önemli olduğunu belirterek “Birinci kriter Türkiye’deki din özgürlüğüdür. Türkiye din özgürlüğünü tesis etmeden AB’ye giremez” mesajını verdi.

ABHaber’e göre, Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nın 1 Ocak’tan itibaren Avusturya’ya geçmesine ilişkin beklentilerini Kurier gazetesine anlatan Christoph Schönborn, Avrupa sınırının nereye vardığı konusunun 2 bin yıldır tartışıldığını hatırlatarak şunları şöyledi:

“Türkiye, tarihi olarak Avrupa ile sıkı ilişkiler içinde oldu. Çeşitli savaşlar ve ortak noktalar vesilesiyle. Bu nedenle sınırın nereye vardığı konusunu çözmek çok zor” şeklinde konuştu.

AB üyelik kriterleri olarak belirlenen en önemli konuların başında din özgürlüğünün geldiğini savunan kardinal, “Türkiye için neler gerekiyor sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Din özgürlüğü Avrupa topluluğunun ayrılmaz bir değeridir. Eğer din özgürlüğü gerçekleşmezse tabii ki Avrupa’ya giriş olmamalı. Bu kesinlikle vicdan özgürlüğüyle ilgili ve karar verilirken bir sınav niteliği taşımakta.”

Yorumlar kapatıldı.