İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çıplak Ayaklar Bilgi Üniversitesi Sahnesi’nde

Çıplak Ayaklar Kumpanyası “Kelimeler” adlı gösterisi ile 4 Ocak 2006 tarihinde Bilgi Üniversitesi’nde sahne alacak. Bilgi Eğitim, Mekan ve Çıplak Ayaklar Kumpanyası işbirliği ile gerçekleştirilecek gösteri Bilgi Üniversitesi’nin Dolapdere Kampüsü BS 2 Salonu’nda (Büyük Salon) yapılacak.

Çıplak Ayaklar Kumpanyası; saz çalan olmaktansa kopan tel olmayı; tercih eder. Her türlü hayale açıktır. Çoğalsak ne güzel olur… Ama kopan tek bir tel bile anlaşılmaya yeter. Her türlü ayrım ve şiddete karşıdır. Düşünmeye, tartışmaya, konuşmaya iyi gelebilir. Çocukların da ulaşabileceği yerlerde saklanmasında bir sakınca yoktur. “şarkı dinlemek yerine şarkı söylemeyi” tercih eder. Kerameti kendinden menkuldür. Deneme aşamasındadır ve hep deneme aşamasında kalmayı tercih eder. “Dansçı-oyuncu- tiyatrocu- müzisyen- video….” Çok amaçlı bir yapı oluşturmayı düşlemektedir. İlhan Berk’in “Çıplak ayak şiirinde dediği gibi “bir düş ülke”dir, ya da bu “düş ülkeyi” arar…

Eserler birbirlerinden tamamen bağımsız ama aynı zamanda aynı dili konuşan, aynı noktaya bakan dansçıların yürüdükleri farklı yolları ve bu yol deneyimlerini anlatır. Kelimeleri birleştirip bir tam cümle yaratma kaygısından uzak tamamen tek kelimelik cümlelerdir bunlar. Her eser başka bir hikâye başka bir dünyaya kapı açacaktır ama eserlerin hepsinde de “dert” o kapının açılmasıdır. Belki de kelimeler birleştiğinde anlamlı bir cümle oluşabilir ancak amaç bütünde değil ayrıntıda aranmaktadır.

Dansçılar: Maral Ceranoğlu, Mihran Tomasyan,Duygu Güngör Kostüm: Çıplak Ayaklar Kumpanyası Işık: Cem Yılmazer Müzik: Gökhan Kırdar, Amon Tobin, Von Magnet, Sigur Ros, Radiohead, Udi Hrant.

Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için:

www.ciplakayaklar.com

info@ciplakayaklar.com

mekan@bilgi.edu.tr

Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü

Kurtuluş Deresi Cad. No:47 Dolapdere

Tel: (0212) 311 53 04

Yer: Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampusü Büyük Salon (BS2)

Tarih: 4 Ocak 2006

saat: 21:00

bilet ücreti: 5 YTL (Biletleri Dolapdere Sinema gişesinden gösterimden önce temin edebilirsiniz.)

Gösterimden 30 dk. önce Taksim-AKM’ nin önünden Dolapdere’ye ücretsiz servisimiz kalkmaktadır.

Yorumlar kapatıldı.