İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir dava da Hrant Dink’e

Hrant Dink ve Aydın Engin ile Agos Gazetesi’nin iki yazarı hakkında, 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Gazeteciler yazılarıyla adil yargılamayı etkilemekle suçlanıyor.

NTV

Güncelleme: 17:35 24 Aralık 2005 Cumartesi

İSTANBUL – Hukukçular Birliği üyesi Avukat Kemal Kerinçsiz’in de aralarında bulunduğu 10 kişinin Hrant Dink için yaptığı suç duyurusunun ardından Şişli Cumhuriyet Savcılığı dava açtı.

Hrant Dink, Eylül ayı başında, bir yazısında Türklüğe hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmış ve 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Dink’in cezası, bir daha suç işlemeyeceği kanaatiyle ertelenmişti.

Savcılık, 2 sayfalık iddianamesinde, Agos Gazetesi’nde yer alan yazılarıyla bu kararı eleştiren gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Yazıişleri Müdürü oğlu Arat Dink, Serkis Seropyan ve Aydın Engin’in cezalandırılmasını istedi.

İddianamede, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararını eleştiren 4 kişinin de adil yargılamayı etkilemeye çalışmak ve mahkemeyi aşağılamak suçundan 4.5’ar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi. 4 kişinin yargılanmalarına önümüzdeki günlerde Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

5 GAZETECİYE DAHA DAVA AÇILMIŞTI

Mahkemenin Ermeni Konferansı’nı iptal eden kararını eleştiren gazeteclire Hasan Cemal, İsmet Berkan, Haluk Şahin, Murat Belge ve Erol Katırcıoğlu hakkında da dava açılmıştı. 5 gazetecinin 6 aydan 10 yıla kadar hapislerinin istendiği dava Şubat ayında görülecek.

Yorumlar kapatıldı.