İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ARONYAN DÜNYA SATRANÇ KUPASINI HANDİ MANSİYSK ERMENİ TOPLUMUNA ARMAĞAN ETTİ

20 Aralık akşamı Erivan’a gelen Levon Aronyan, dün öğleyin Satranççılar Merkez Evinde gazetecilerle buluştu.

Satranç yorumcusu Gagik Hovhannisyan yaptığı açılış konuşmasında Levon Aronyan’ı kutladı ve 1 Ocak itibariyle L. Aronya’ın FIDE klasmanında puanının 18 birim arttığının ve 5. sırada yer aldığının altını çizdi.

Levon gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail’de düzenlenen Dünya Satranç Takımları yarışması sonrasında oldukça yorgun olduğunu ve Handi Mansiysk’te düzenlenen Dünya Kupası için yeteri kadar hazırlanamadığını bu sebeple başarısında şansın da payı olduğunu kaydetti.

Ponomaryov’la yıldırım karşılaşması esnasında Ponomaryov’un sinirlendiğini ve ikinci karşılaşamda kontrolunu kaybederek potansiyelinden daha vasat oynayarak karşılaşmayı kaybekkiğini de söyledi Aronyan. Aronyan’ın Ponomaryov’la yaptığı karşılaşmalarda 3 zafer ve iki beraberlik aldığını da belirtelim.

Levon’un satranç biyografisinin özeti olan bu kupayı, Handi Mansiysk Ermeni toplumuna armağan ettiğini de belirtti. Levon’un ilk büyük başarısını daha 12 yaşında kazandığını, o karşılaşmalarda Etien Bakro ve Ponomaryov’un da bulunduğunu okuyucularımıza hatırlatalım.

Levon ilerde Velk An Zee, Linares ve Monako Satranç yarışmalarına, Ermenistan Ulusal Satranç Takımının katıldığı olimpiyatlara ve 2006 sonbaharında yapılacak Dünya satranç Birinciliği karşılaşmasına katılacak.

Yorumlar kapatıldı.