İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

LEVON ARONYAN´IN MUAZZAM BAŞARISI

Levon Aronyan, Ukrayna’lı Ponomaryov’u, yıldırım satranç kurallarıyla yapılan 2 ek karşılaşma sonrasında yenilgiye uğratarak, Dünya Satranç Şampiyonluğu tahtına oturdu.

Levon’un kazanması bir şans değil, beklenir bir durumdu, zira karşılaşmaların yapıldığı 7 aşamada da tüm rakiplerini yenigiye uğratmış, 18 satranç partisinin 10’nu zafer ve 8’ni beraberlikle sonuçlandırmıştı. Birçok uzmanın Levon Aronyan’ı, Dikran Bedrosyan’ın takipçisi olarak adlandırmaları da bu anlamda rastlantı değildir.

Levon Aronyan, Dünya Şampiyonu sıfatı yanısıra, dünya birinciliğinin bir sonraki aşamasına da katılmaya hak kazandı. Ermeni grosmayster dışında en iyi 10 listesine giren; Ruslan Ponomaryov, Etien Bakro, Aleksandr Krişçuk, Yevgeni Bareev, Boris Gelfand, Sergey Rublyowski, Mihail Kureviç, Gada Kamski ve Magnus Karlsen de bu yarışmaya katılmaya hak kazandılar. Bunlara Saint Louis’de bu hakkı elde eden; Pyotr Svitler, Aleksandr Morozeviç, Vişvanatan Anand ve Rustam Kasimcanov da katılacak.

Önümüzde yıl Levon Aronyan’ı daha ciddi karşılaşmalar bekliyor. Lewvon bu kez Linares Satranç misabakalarına katılacak, bu arada güçlü satranççılar barındıran Veyk An Zee müsabakasına da katılacak.

Yorumlar kapatıldı.