İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ara Güler´in `İz´inde

Fotoğraf sanatının duayen ismi Ara Güler’in yayın yönetmenliğini üstlendiği “İz”, gelecek ay yayın hayatına başlayacak. Yaşamdaki görüntülerin film üzerine ışıkla bıraktığı “iz” olan binlerce fotoğrafı dergi sayfalarında okuyucuyla buluşturacak dergi, hem dünyaca ünlü fotoğrafçıların, hem de Türkiye’den isimlerin çalışmalarına yer verecek.

Fotoğrafla ilgili çeşitli projelere imza atan Fotoğrafevi’nin 16 yıllık birikiminin eseri olan derginin yayın yönetmenliğini Ara Güler, koordinatörlüğünü Hasan Şenyüksel, sorumlu yazı işleri müdürlüğünü Umut Sülün üstlenecek.

Melih Zafer Arıcan ve Emre İkizler’in editör olarak görev yapacağı dergi, Türkiye’den ve dünyadan fotoğraf dostlarının desteğiyle yayınlanacak.

İLK SAYIDA NELER VAR?

Foto röportajları ve sanatsal portfolyoları sunacak derginin ilk sayısında, geçen sene hayata veda eden ünlü fotoğrafçı Henri Cartier- Bresson’un foto röportajı yer alacak.

İlk sayıda ayrıca Alex Webb’in dünyaca ünlü çalışması “Meksika Sınırı”, Ken Light’dan Amerika’da bir kasaba hikayesi “Kömür Boşluğu”, Nick Brandt’tan Afrika’nın başka bir yüzünü gösteren ”Yeryüzünde”, Tolga Çebi’den “Londra Metrosu”, Bruno Barbey’den 1960’ların İtalya’sını anlatan “İtalyanlar”, Ami Vitale’den Afrika’nın başka bir köşesinde süren hayatları işleyen “Çamur Kulübesinden Notlar”, Sadık Demiröz’den deneysel fotoğraf örnekleri ve Alp Sime’den bir otoportre çalışması sunuluyor.

İlk sayısı 10 bin adet satılacak derginin, 6 bin sabit abonesinin bulunması da kalıcılığını sağlamak için atılan önemli bir adım sayılıyor.

Yorumlar kapatıldı.