İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERİVAN `SURP ASTVADZAMAYR ÇOCUK TIP MERKEZİ´NDE BİR İLK

Erivan Sp. Astvadzamayr Çocuk Tıp Merkezi’nde, başhekim Nikolay Dallakyan başkanlığında gerçekleştirilen ameliyatla, kalın bağırsaktan alınan parçayla, suni sindirim borusu konuldu ve nefes borusunun eski halini alması sağlandı.

Keğarkunik eyaleti Gavar yöresi Karmir köyü sakini 10 yaşındaki Vahakn Torosyan, bu yıl 12 Ocak’ta Sp. Astnadzamayr’a nakledilmiş, doktorların Vahakn’ın nefes ve sindirim borusu üzerinde, hayati tehlike yaratabilecek ur benzeri bir oluşum tesbit edilmesi sonrasında, Vahakn’a 2 ay suni solunum uygulanmış ve birçok endoskopik amieliyatlar yapılmıştır.

Hasta sindirim borusunu kullanamamıştır. 11 ay hastahanede kaldıktan ve yapılan tıbbi müdahaleler sonrasında, artık Vahakn geçirdiği, türünde ender olan bu son ameliya sonrasında hayati tehliklyei atlatmıştır.

Başhekim Nikolay Dallakyan, kalın bağırsaktan alınan parçayla, suni sindirim borusu yaratılmasının ülkemizde ilk defa gerçekleştirildiğini ifade etti ve bunun 2005 yılının Tıp alanındaki en önemli kazanımlarından biri olduğunun da altını çizdi.

Yorumlar kapatıldı.