İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Özakman: `Ermeni soykırımı olsaydı itiraf ederdim´

Sakarya – Yazar Turgut Özakman, Türklerin hiçbir dönemde insanlara zulüm yapmadığını belirterek, “Ermeni soykırımı diye bir şey olsaydı, bunu itiraf edecek ilk insan ben olurdum” dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu konferansa katılan “Şu Çılgın Türkler” isimli romanın yazarı Turgut Özakman, Türklerin tarihteki isminin hoşgörü ile özdeşleştiğini, bu anlayışa rağmen son dönemlerde Türk gençlerinin kendi tarihlerinden ve milletlerinden nefret etmeleri, utanmaları için soykırım iddialarının ortaya atıldığını savundu.

Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili çok sayıda araştırma yaptığını belirten Özakman, “Araştırdım, olmadı, gittim yerinde gördüm. Benim herşeyden önce gerçeğe saygım var. Ermeni soykırımı diye bir şey olsaydı bunu itiraf edecek ilk insan ben olurdum. Binlerce sayfa araştırma yaptım, inanın tek bir kelime bile Türklerin Ermenilere karşı yaptığı öne sürülen soykırım iddialarına dair hiçbir ize rastlamadım. Benim içim rahat”diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.