İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN-RUSYA İŞBİRLİĞİ DERİNLEŞİYOR

Rusya Federal Meclis Fedaral Konsey Günleri çerçevesinde, RF Federal Konsey Bşk. Sergey Mironov’un başkanlığındaki heyet 2 günlük bir ziyaretle Ermenistan’daydı. Ziyaret çerçevesinde ikili işbirliği ve geleceğe yönelik projeler değerlendirildi.

Dün gerçekleşen ikili ticari ilişkilere yönelik buluşmalar, ilişkilerin derinleşmesi ve geliştirilmesi anlamında dikkat çekiciydi.

RF Gümrük Hizmetleri Md. I. yardımcısı Vladimir Şamahop, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi önünde, güömrük organlarının engelleyici rol oynadığına dair kanının yanlış olduğunu, gerçeklikte gümrük sisteminin iki ülke ilişkilerini sağlayan ve geliştiren bir köprü olduğunu ifade etti. Şamahop, Ermenistan’dan Rusya’ya giren malla için daha elverişli koşullar yaratarak, Ermeni tarafına yeşil ışık yakmaya hazır olduklarını da belirtti. Diğer ülke vatandaşlarından farklı olarak Rusya’yı ziyaret eden Ermeni vatandaşların hukuka en saygılı olduklarını da kaydetti ve geçen yıl sadece 2 gümrük ihlalinin tesbit edildiğini söyledi.

Ermenistan Devlet Gümrük Komite (EDGK) Bşk. Yrd. Karen Matevosyan, yaptığı açıklamada, EDGK bünyesinde yapılan değişikliklerle Ermenistan ve rusya arasındaki gümrük işlemlerinin basitleştirilmesinin, iki ülke arasında transit seyahat eden malların seyahat koşullarının temininin önemine dikkati çekti.

Dün yapılan açıklamada; Stavropol bölgesinin 12 yatırım projesi önerisinde bulunduğuna da dikkat çekilirken, BDT ülkeleri Komitesi Konseyi Bşk. Vladimir Gustov, Ermenistan’ın ekonomik gelişimi açısından, nakliye yollarının gelişimi ve Hrazdan Termoelektrik Santralının 5. bloğunun zamanında devreye alınarak enerji alanında netliğe kavuşmanın önemini kaydetti.

Marieta Makaryan

Yorumlar kapatıldı.