İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SURİYELİ ERMENİ YAZARLAR AKTİFLEŞİYOR

Topu topu bir yıllık geçmişi olan “Suriye Ermeni Yazarlar Platformu” Ekim ayında eşzamanlı olarak Suriye “Arap Yazarlar Birliği”nin organı “Aadat Acnabiyya” da (Yabancı edebiyat) Ermeni edebiyatı özel sayısını ve kendi yayin organları olan “Yert” Yıllığının ilk sayısını yayımladılar.

Ermeni yazısının 1600. yılına ithaf edilen, 245 sayfadan oluşan yıllıkta, çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 32 yazarın yazıları yer almakta.

Nesir ve şiir, Anılar-çeviriler-denemeler ve Araştırmalar bömlümlerinden oluşan yıllıktan Suriyeli Ermeni yazarların her ay Halep Ruhani Temsilciliğinde toplandıklarını ve yıllığın ilk makalesinin de Halep Ruhani önderi Piskopos Şahan Sarkisyan tarafından yazıldığını belirtelim.

Yıllığın tanıtım etkinliği 28 Ekim’de “Levon Şant” Kültür Salonunda gerçekleşti. Bu etkinlikte konuşma yapan tanınmış aydınlar, yazarlar, çevirmenler arasında hagop Mikaelyan, çevirmen Mihran Minasyan da bulunmaktaydı.

Edebiyat çevrelerindedki bu aktifliğin, Diaspora edebiyatında önemli bir yeri olan Halep Ermeni toplumuna bir canlılık getireceği umudunu taşıyoruz.

Kevork Yazıcıyan

Yorumlar kapatıldı.