İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

1918´DEN GÜNÜMÜZE FOTOGRAMLAR

Dadaistlerin “sanat karşıtı” ve “fotograf karşıtı” olarak yorumladıkları, fotograf kağıdı ve ışıktan oluşan fotogram sanatının, 1918’den günümüze örneklerinin yer aldığı sergi, Tiflis Geothe Enstitüsü himayesinde ve Ermenistan Alman Elçiliği desteğinde, “Yenilikçi Uygulamalı Sanatlar Merkezi” (YUSM) organizatörlüğünde Robert Boğosyan Sergi Salonunda 8 Kasım’dan beri devam etmekte.

Geothe ve YUSM arasındaki işbirliği yeni olmayıp daha önce de Thomas Grab’ın siyasi ve dökümanter temalı fotograflar dizisinin sergisi gerçekleşmişti.

Ermenistan’da bu sanat dalıyla belki de ilgilenen tek kişi olan Eva Haçatryan YUSM ile işbirliğinin ilerde de devam edeceğini belirtmektedir.

Plastik sanatlar ve fotograf arasında yer alan bu fotogramlar sergisi, önce Tiflis’te düzenlenmiş olup, sonra Ermenistan’a getirtildi. 1918’den 80’li yıllara kadar tarihlenen eserler arasında P. Picasso’nun “At üstünde kadın”, “Sagilde kadın”, “Man Rey’in “Mutfak, “Dünya”, “Banyo”, Luigi Veroneze’nin “Minotoğ” vb. eserler yer almakta.

Yorumlar kapatıldı.