İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

5 gazeteciye ‘yargıyı etkileme’ davası

‘Ermeni Konferansı’ sırasındaki yazıları nedeniyle, 5 gazeteci hakkında “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ve “devletin yargı organlarını aşağılama” iddiasıyla dava açıldı. Sanıkların 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

NTV
Güncelleme: 19:25 TSİ 02 Aralık 2005 Cuma

İSTANBUL – Bağcılar Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır, Hukukçular Birliği üyesi bir grup avukatın yaptığı suç duyurusu üzerine, gazeteciler Hasan Cemal, İsmet Berkan, Murat Belge, Haluk Şahin ve Erol Katırcıoğlu hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Savcının hazırladığı iddianamede, Türk yargı sisteminin, başta Adalet Bakanlığı ve görev yapan tüm hakim ve savcıları zan altında bırakacak ifadelerle küçültüldüğü öne sürülüyor.

İddianamede, henüz yargılama aşaması tamamlanmamış mahkeme kararı hakkında, baskıcı bir anlayış sergilendiği ileri sürülüyor. İddianamede, sanıkların “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ve “devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” suçundan cezalandırılmaları istendi.

Bağcılar 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak olan gazetecilerin, 6 ay ile 10 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Yorumlar kapatıldı.