İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RUS DOĞAL GAZININ YENİ BİRİM FİYATI HENÜZ BELLİ DEĞİL

Dün Hükümet Binasında gerçekleşen Ermenistan ve Rusya Federasyonu başbakanlarının katıldığı basın toplantısında RF Başbakanı Mihail Fradkov, Ermenistan’a verilen doğal gaz birim fiyatına ilişkin olarak, konuya çözüm bulmaya çalıştıklarını ve bunun hem rusya hem de Ermenistan’ın menfaatleri çerçevesinde olacağını ifade etti. Ermenistan’la stratejik ilişkilerinin değişmediğini de kaydeden Fradkov, bunun gaz yeni birim fiyatlarının gözden geçirilmesine mani olmadığını da ifade etti.

“Borç karşılığı mülk” anlaşması gereği Rus tarafına geçen Ermenistan işletmelerine ilişkin olarak; birçok direktif almış olduklarını ve en nihayetinde ilgili işletmelerin hayatiyetini temine yükümlü olduklarını söyledi.

Her iki ülke gazetecilerini dce ilgilendiren Ermenistan-Rusya arasındaki ulaşım sorununa ilişkin olarak her iki başbakan da yeni bir bilgi vermezken, Fradkov; Rusya-Gürcistan arasındaki daha önceki centilmenlik anlaşmalarına ek olarak, bu yılın Ağustos ayında Rus uzmanların demiryolunun Abhazya’ya ait olan kısmının durumunu incelediklerini ifade ederken, başbakan Andranik Markaryan da Ermenistan’ın demiryolunun onarımına katılma arzusunu bir kez daha ifade etti.

Her iki başbakan da “Armenal” ve buradaki rus sermaye yatırımının önemini verguladılar ve her iki ülke arasındaki ticaret hacminin artması yönünde umutlarını ifade ettiler. Fradkov bu konuda Rusya’da yaşayan Ermeni diasporasının da katkıda bulunacağı inancında.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.