İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa´da satılmak

Melih Aşık

Paris’teki görevini bitiren Fransa Büyükelçimiz Uluç Özülker:

– 280 bin Ermeni oyuna satıldık, diyor…

Fransa’nın 280 bin Ermeni uğruna Türkiye’yi sattığını söylemek istiyor.

Bu tespit doğru mu? Çok kuşkuluyuz…

Evet, Fransa Ermenilerin Avrupa’daki yurdudur. Ermeniler bu ülkede güçlüdür. Ama Türkiye’yi satan yalnızca Fransa mı? Kanada’dan Arjantin’e, İsviçre’den Hollanda’ya pek çok ülke Türkiye’yi Ermeniler uğruna satıyor, parlamentolarından Türkiye’yi soykırımla mahkûm eden kararlar çıkarıyorlar. Neden?

Çünkü biz haklılığımızı, ulusal onurumuzu, çıkarlarımızı savunamıyoruz, dünya politikasına ağırlığımızı koyamıyoruz da ondan.

Fransa Büyükelçimiz Hasan Esat Işık’ın 1970’lerde Marsilya Ermeni Anıtı’na gösterdiği onurlu tepkiyi bir daha tekrarlayamadık.

Bu yıl Almanya’nın Bremen kentinde bir soykırım anıtı dikildi. Anıtın açılışında Bremen Eyalet Başkanı Henning Scherf şöyle dedi:

– Ermeni cemaatine verdiğim sözü yerine getirdim…

Almanya’da birkaç avuç Ermeni, Bremen eyaletini Türklerin protestosuna rağmen soykırım anıtı yapmaya ikna ediyor. O ülkede yaşayan 3 milyon yurttaşımız lobi yaparak bu anıtın yapımını durduramıyor. Neden? Çünkü ne lobiden haberimiz var ne olup bitenden.

Çünkü Ankara’dakilerin aklı Hazine yağmasında. Kafası karıştırılmış, günlük mücadeleler içinde ezilmiş halkın aklı günlük çıkarlarda, mankenlerde, ıvır zıvırda… Ermeni diasporası bir kan davası gibi sürdürüyor bu işi. Türkiye, devleti ve milletiyle başka âlemlerde. Ne diyor Atatürk:

“Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.”

Bugün geldiğimiz noktadan şikâyet etmeyelim. Hak ettiğimiz yerdeyiz…

Yorumlar kapatıldı.