İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN DEVLET ULUSAL ÇALGILAR ORKESTRASI

Ermenistan Devlet Ulusal Çalgılar Orkestrası (EDUÇO) geçtiğimiz günlerde, Ermeni halk çalgılarının şovu da denilebilecek ilk konserini Aram Haçaturyan konser salonunda verdi.

Tar, ud, kanun, kemençe, duduk, bambir, blul, şvi gibi halk çalgılarının oluşturduğu orkestra Erivan Devlet Konservatuvarı (EDK) öğrencilerinden oluşurken, orkestranın sanat yönetmenliğini EDK’dan Prof. Norayr Adalıyan, idare ve rejisörlüğünü ise Doç. Samuel Mikayelyan yapmakta.

Tanınmış müzisyen Ara Gevorgyan’ın girişimiyle gündeme gelen ve neredeyse unutulmaya yüz tutan ulusal çalgılar orkestrası, Kültür Bakanı Hovik Hoveyan’ın ifadesiyle Devlet TV ve Radyosu Aram Merangulyan emektar halk çalgıları orkestrasının geleneklerini devam ettirmeye aday.

Birinci Bayan Bella Koçaryan, başbakan Antranik Markaryan, Savunma bakanı Serj Sarkisyan, Kültür Bakanı Hovik Hoveyan’ın katkılarıyla bu yılın Nisan ayında “devlet” orkestrası sıfatını da kazanan orkestra, programında sadece Ermeni halk ozanlarından ve geleneksel şarkılardan değil, sunduğu Cyop’un “Reystime” eseriyle, ses ve icra konusunda ne kadar elastik olduğunu da ortaya koymuş oldu.

EDUÇO’nun ilk konserinde Ermenistan halk sanatçısı Vartuhi Haçatryan, Profesörler; Arzas Oskanyan ve Tovmas Boğosyan, şarkıcılar; Susanna Safaryan, Manik Grigoryan, Babin Boğosyan, Ruben sahakyan, Hranuş Gazaryan, Garen Mirzoyan, Arus Kulanyan, Hamlet Gevorgyan, Samuel Kalustyan, Arsen Grigoryan yer aldılar. Etkinliğe “Merkez” ilçe belediyesi bünyesindeki “Kilikia” Oda Orkestrası da yer aldı.

Marusya Asatryan

Yorumlar kapatıldı.