İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Müslümanlarla evlenmeyin

Katolik mezhebinin ruhani lideri Papa 16’ncı Benedikt, alınacak bazı yeni kararlarla kiliseye yeni bir yön vermeye çalışıyor. Müslüman eş seçmeyin, karma evliliklerde zorluklar yaşanıyor.İleri derecede eşcinsel eğilimleri olanlar papaz olamayacak. Vaftiz olmadan ölen Hz Musa, Hz İbrahim ve Eflatun gibi kutsal kişilere de cennet yolu açılacak.

VATİKAN’ın en önemli kurumları arasında sayılan Uluslararası İlahiyat Komisyonu yarın sona erecek toplantıları çerçevesinde Papa 16’ncı Benedikt liderliğinde Katolik Kilisesi’ne yeni bir yön vermeye çalışıyor. Yedi ay önce Papa olduktan sonra 16’ncı Benedikt adını alan Alman kardinal Joseph Ratzinger böylece Vatikan’a kendi damgasını vurmayı amaçlıyor. İşte Vatikan’ın tartıştığı bazı önemli başlıklar.

MÜSLÜMANLARLA EVLENMEYİN

Vatikan’da devam eden Uluslararası İlahiyat Komisyonu toplantısında ‘Yabancı ile evlilik’ sorunu gündeme getirildi. İtalyan Başpiskoposları Başkanı Kardinal Camillo Ruini Katoliklerin Müslümanlarla evlenmemesini önerdi.

Komisyonda konuşan Kardinal Ruini, ‘Deneyimler göstermiştir ki, Müslümanlarla evlenen Katoliklerin çoğu kırılgan bir aile düzeni içerisinde zorluklar yaşamaktadır. Katolik eş, Batı’da yaşanan bir evlilikte nispeten daha az zarara uğramaktadır. Ancak bir Katolik, İslam ülkesine damat veya gelin olarak giderse, burada dini ve kültürel açıdan büyük sorunlarla karşılaşmaktadır’ dedi.

LİMBOSTAN KURTULACAKLAR

Komisyon’da ‘Vaftiz olmayan çocuklar nereye gider’ tartışması sonucu 13’üncü yüzyılda kabul edilen ‘limbos’ kavramı da yeniden gözden geçiriliyor. İnsanların Hz. Adem ve Hz. Havva’nın işledikleri ilk günahtan kaynaklanan ‘asli günah’tan arınabilmeleri için vaftizi mutlak şart olarak gören Katoliklik inancı, vaftiz olmaksızın ölen çocuk yaştaki kişilerin öte dünyada cennet, cehennem ve araftan ayrı bir yer olarak algılanan ve ‘limbos’ diye adlandırılan mekanda sonsuza dek kalacaklarını savunuyor. Yine Hıristiyanlık öncesindeki Hz. Musa, Hz. İbrahim peygamberlerin ve Eflatun’un da burada olduğu varsayılıyor.

GAYLER PAPAZ OLMASIN

Vatikan ayrıca derin eşcinsel eğilimleri olan erkeklerin rahip olmasının engellenmesi yolunda harekete geçti. Halihazırda kilise içindeki gaylere karşı herhangi bir girişim öngörülmezken papaz adaylarındaki bu eğilimin dikkate alınacağı vurgulandı. Papa’nın dünya çapında yayınladığı kararnamesiyle aktif eşcinsellerle birlikte ‘derin eşcinsel’ eğilimleri olanlarla eşcinsel kültürüne destek verenlerin rahip olmasına izin verilmeyecek. Vatikan’ın bu adımının kilisede zaten mevcut olan papaz sıkıntısını daha da artırabileceği söyleniyor.

Yorumlar kapatıldı.