İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kamu-Sen´den `Pakrikhane taşınsın´ istemi

A.A.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların üyeleri, Fener Rum Patrikhanesi’nin Yunanistan’a taşınması istemiyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e mektup gönderdi.

Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, PTT Cemalpaşa Şubesi’nin önünde yaptığı açıklamada, “Fener Rum Patriği Bartholomeos’un Lozan Antlaşması’na aykırı bir şekilde ekümenlik iddialarını gündeme getirdiğini, bu nedenle derhal Atina’ya gönderilmesi gerektiğini” savundu.

Köse, Fener Rum Patrikhanesi’nin “fesat ve hıyanet ocağı, ayrılık tohumları atan ve toplumda huzursuzluk oluşturan bir kurum” olduğunu iddia etti.

Lozan Antlaşması’nın Bartholomeos’un isteğiyle yok sayılamayacağını belirten Köse, “AB ülkeleri veya ABD, Türkiye’ye böyle bir dayatma yapamaz. Türk halkı da buna müsaade etmez. Bu tehlikeli teşkilatı memlekette muhafazaya bizi mecbur kılacak hiçbir gerekçe yok” dedi.

Köse ve sendika üyeleri, açıklamanın ardından, patrikhanenin taşınmasıyla ilgili isteklerini ve imzalarını içeren mektupları PTT görevlilerine teslim etti.

Köse, Adana’da bu konuyla ilgili olarak şimdiye kadar yaklaşık 5 bin imza toplandığını, kampanyalarının devam ettiğini bildirdi.

Yorumlar kapatıldı.