İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MAYDA SARİS TURUNU BİTİRİYOR

Kitabının yazarı ve Istanbul Agos Gazetesi Kültür Sayfası sorumlusu Mayda Saris tanıtım gezilerinde yaptığı açıklamalarda “Bizim binlerce yıllık kültürümüğz Anadolu’da izler bıraktı, birçok Ermeni anıtı 21. yy.a ulaştı. Ben bunalrı geçmişin ‘yorgun tanıkları’ olarak yorumlasam da onlar gururla varolmaya devam ediyorlar” dedi.

Armenain Mirror Spectator gazetesinin verdiği haberde M. Saris’in Los Angelos, Beyrut, New York, Philadelphia ve Montreal gezileri Istanbullu Eremen kuruluşlarıın sponsorluğunda gerçekleşlirken, Chichago ziyareti kentin AGBU şubesince, New York ziyareti Krikor ve Clara Zohrap Enformasyon Merk. sponsorluğunda gerçekleşti.

Ermeni resim sanatına ilişkin Mayda Saris’in kitabı 264 sayfa olup 400 resim içermekte. 48 bölümden oluşan eserin bir bölümü “Osmanlı başkentinde Ermeni ressamlar” başlığını taşımakta. Burada dikkat çekici olan sanatçı ailelerden biri olan Manas ailesinin 2 asır boyunca 7 kuşağının Osmanlı sarayına ressamlar veya hattatlar olarak hizmet etmiş olmasıydı. Ressamalrı alfabetik dizini ve ressamlara ilişkin biyografilerin yer aldığı Ansiklopedi ve sözlüklerin listesi de yer almakta.

M. Saris ziyaretlerinde Ermeni toplum temsilcileriyle, Amerikan Ermeni Kütüphane ve Müzesi müdürleri ve bir dizi kültür kuruluşlarıyla da temaslarda bulundu.

H.Dz.

Yorumlar kapatıldı.