İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

LEVON ARONYAN GALİBİYETLE KARŞILAŞMALARA BAŞLADI

Nock-out sistemiyle yapılan ve 46 ülke ve 128 satranççının katıldığı Dünya Satranç şampiyonası Handi Mansisk (Rusya) kentinde başladı. Kura usulüyle yarışmacılar çifterli gruplara ayrılmış olup, klasik satranç kurallarıyla 2 parti oynayacak, galip olan belirlenemezse 2 parti “hizlı satranç kurallarıyla”, zorunlu halde ise “yıldırım-hızlı” kurallarla bir parti düzenlenecek.

Yarışma fonunun 1,5 milyon dolar olduğu belirtilirken, yarışmaları en iyi sonuçla bitiren 5 satranççıya, Kasımcanov’la beraber Dünya Satranç Birinciliğine katılma hakkı verilecek.

Ermenistan’ı temsilen 4 yarışmacının katıldığı müsabakada (Vladimir hakobyan sağlık sebepleriyle katılamadı) 3.kategoriye sahip Levon Aronyan (2724), oynadığı ilk partide Mısırlı Ali Frhad’ı yenerek en iyi başlangıcı yaptı. Levon Asryan Çinli güçlü rakibi Vang yu’yla berabere kalırken, Rafayel Vahanyan Polonyalı rakibi Robert Kempinski’yle beraberlik anlaşması yaptı. Kendine güçlü rakip düşen Artaşes Minasyan ise ilk partide Hollandalı rakibi Luck van Veli’ye yenildi. Minasyan’ın tura devam edebilmesi için bir sonraki karşılaşmada rakibini yenmesi gerekiyor.

Slovakya’da yaşayan Sergey Movsisyan’sa beyazlarla yaptığı karşılaşmada Filipinli Mark Paraguay’la berabere kaldı.

Yarışmalarda en yüksek krediye sahip Vasili İvançuk Rus Aleksandr Sibriaev’i yenilgiye uğratırken, oyunlarına zaferle başlayan tanınmış satranççılar arasında; Etien Bakro, Aleksandr Krişçuk, Boris Gelfand, Teymur Recebov, İvan Sokolov, Aleksey Dreev, Gada Kamski, Viorel Bologan, Yevgeni Bareev ve Sergey Rublovski yer almakta.

Yorumlar kapatıldı.