İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİNİN GALATA ZİYARETİ

Fotolar: http://www.lraper.org/main.aspx?Action=ChangeLanguage&Language=TR

http://www.getronagan.org/tr/default.htm

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 23 Kasım 2005, Çarşamba, saat 13:00’te Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi ve Getronagan Lisesi Vakfı’nı ziyaret etti.

Patrik Hazretlerinin vakıf merkezinin girişinde Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Mıgırdiç Ardzivyan, eski başkan Arman Şirin ve Getronagan Lisesi Kurucu Temsilcisi Garbis Balmumcu karşıladılar.

Çan seslerinin eşliğinde Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’ne giren Patrik Hazretleri, geçenlerde onarım geçirdikten sonra yeniden ibadete açılan kilisede dua etti.

Daha sonra yöneticilerle birlikte kilisenin Patrik IX. Hovhannes Golod salonuna çıkan Patrik Hazretleri, burada vakfın kadınlar kolunun düzenlediği sevgi sofrasına katıldı. Yüzü aşkın kişinin katıldığı yemekteki gönüllü bağışlar son onarım çalışmalarındaki bütçe açığını gidermeyi amaçlıyordu.

Yaklaşık bir saat kadar etkinliğe katılan Patrik Hazreteleri, salondan ayrılmadan bir konuşma yaparak özetle şöyle dedi:

“Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, tarihçilere göre İstanbul surlarının hemen dışında en eski Ermeni Kilisesi’dir, çünkü Bizans İmparatorluğu döneminde suriçinde Rum Ortodoks olmayan kiliselerin yapımına izin verilmiyordu.

“Bu kilisenin önemi, sadece kentimizdeki en eski kilisemiz olması değil, aynı zamanda tam 290 yıl önce Patriklik tahtına yükselen ve Batı Ermenilerinin tarihinde yepyeni bir dönem başlatan Aziz Patriğimiz Bitlisli IX. Hovhannes Golod’un istiratgahının da bu kilisede bulunmasıdır. Halk tarafından zaten aziz olarak bilinen bu muhterem ruhani reisin kabri, vefatından bu yana kutsal bir mekan olarak her hafta birçok inanan tarafından ziyaret ediliyor.

“Getronagan Lisesi ise kentimizdeki en önemli ve en başarılı liselerimizden biri olma özelliğini koruyor. Bu kutsal emanetlerin üzerine titreyen Vakıf yönetim kurulu üyelerini kutluyorum, kendilerine halkımız adına teşekkürlerimi sunuyorum.

“Ayrıca Vakfın kadınlar kolunu da bütçe açığını kapatmak üzere düzenledikleri bu etkinlik için tebrik ediyorum.

“Galata Kilisemiz’i her fırsatta ziyaret etmeye ve bu kutsal mekanın kandillerinin her zaman yandığını görmeye özen gösterelim.”

Patrik Hazretleri Kumkapı’ya dönmeden Vakfın kadın kolu üyeleriyle bir hatıra resmi çektirdi.

Yorumlar kapatıldı.