İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

NİNO BURCANADZE´DEN ERMENİSTAN´A YÖNELİK YAKIŞIKSIZ İFADELER

Regnum ajansı’nın verdiği bilgiye göre; Gürcistan parlamento Bşk. Nino Burcanadze, Tiflis’te devam etmekte olan uluslararası konferansta yaptığı konuşmada, “bölge ülkelerinin Avrupa standartlarını temin edememelerinden ötürü ülkesinin ‘cezalandırılmaması’ gerektiğini” söyleyerek imalı yolla Ermenistan’a yönelik yakışıksız açılamada bulundu.

Güney Kafkasya devletleri içinde ilk olarak Gürcistan’ın Avrupa Konseyine katıldığını (daha sonra Ermenistan ve Azerbaycan’ı) , NATO ve Avrupa Birliği üyelikleri konusunda da aynı olması gerektiğini, bölge diğer ülkelerinin Avrupa kıstaslarını temin etmemelerinden ötürü, kendilerinin “cezalandırılmamaları” gerektiğini belirtti Burcanadze.

Bu son dönemde Gürcü üst düzey yetkililerince Ermenistan’a yönelik yapılan ilk yakışıksız ifade değil. Hatırlanacağı gibi Ağustos ayında, o günkü Dışişleri Bakanı Salome Zurabişvili, aleni yaptığı açıklamada ABD dahil olmak üzere üçüncü bir ülkenin Kars-Ahalkelek Demiryolunun yapılmasına engel olma yönündeki çabalarıyla ilgili olarak Ermenistan’a izin vermiyeceğini açıklamıştı.

Dün Gürcistan Dışişleri bakanı Gela Bejuaşvili, Ermenistan ve Azerbaycan’a yönelik doğru olmayan ifadelerde bulundu. Son zamanlara kadar “istikrarsız devlet” etiketi taşıyan Gürcistan’ın dışileri bakanı dün “Demokrasinin gelişimi için tüm bölge için örnek olmalıyız” açıklamasında bulundu.

T.H.

Yorumlar kapatıldı.