İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenileri kandıranlar soykırımı dayatıyor

İsviçreli eski parlamenter Gaullaume Albert Houriet, ülkesinde PKK ve Ermeni meselesi konusunda düşünce özgürlüğünün engellendiğine sık sık tanık olduğunu belirterek 1. Dünya Savaşı sırasında Ermenileri kandıranların bugün soykırım tezlerini dayattığını iddia etti.

Gazi Üniversitesi Atatürk Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘Türk-Ermeni İlişkilerinin Gelişimi ve 1915 Olayları’ başlıklı uluslararası sempozyumunun ikinci gününde konuşan Houriet, Ermeni diasporasının baskısı dolayısıyla Ermeni sorununun her gün daha kötüye gittiğini söyledi ve şunları ekledi: ‘Türkiye’yi seven biri olarak şunu söylemek istiyorum: 90 yıl sonra tarihin tekrar yazılması mümkün değildir. Aslında Ermenileri size devlet kurduracağız diye kandıranlar asıl suçludur. ’

Seminerin dünkü bölümüne katılan bazı konuşmacılar ise şu görüşleri aktardı:

Şükrü Elekdağ (Emekli Büyükelçi): Soykırım konusundaki tek metin, 1948 Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’dir. Bu itibarla, parlamentoların aldıkları kararların hiçbir anlamı yoktur.

Bilal Şimşir (Emekli Büyükelçi): İngilizler, İttihat Terakki’nin önde gelenlerini Malta’ya sürgüne gönderdiler. Ancak suçlayacak hiçbir şey bulamadılar ve serbest bıraktılar.

Gündüz Aktan (Emekli Büyükelçi): 1915 soykırım değildir. Tehcir, insanlığa karşı işlenmiş bir suç değildir. Tarih, soykırım konusunda yargıda bulunamaz. Bu yargıcın görevidir.
Sefa KAPLAN- Özgür EKŞİ/ Ankara

Yorumlar kapatıldı.