İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aynaroz’da papaz çatışması

Patrik Bartholomeos’un Vatikan’la uzlaşmaya karşı çıkan Ortodoks papazları Aynaroz’dan atma kararı, Yunanistan’ın manastırlar bölgesinde baltalı-demirli kavga çıkmasına yol açtı. Patrik’in tahliyelerini istediği Esfigmenos Manastırı’ndaki 100 kadar hizipçi papaz ile muhalifleri çatıştı.

YUNANİSTAN’ın kuzeyindeki manastırlar bölgesi Aynaroz’da, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un iradesine karşı gelen Esfigmenos Manastırı’nın asi papazları ile kilise yetkilileri, baltalar ve demir çubuklarla meydan kavgası yaptılar.

Sadece kadınların değil dişi hayvanların bile girmesinin yasak olduğu Aynaroz’daki kavga, Vatikan ile Ortodoks Kilisesi’nin uzlaşmasını istemeyen ve bu yolda 30 yıldır mücadele eden papazların ofislerine, karşıt görüşlü papazların saldırmasıyla patlak verdi.

Baltaları ve demir çubukları kapan papazlar, asilerin ofislerinin kapılarını kırınca, olaya polis müdahale etti. Şans eseri, kavgada kimse yaralanmadı.

KUŞATMA ALTINDALAR

Fener Rum Patriği Bartholomeos, isyan başlatan Esfigmenos Manastırı’ndaki 100 papazı ‘hizipçi’ ilan ederek, bölgeyi terk etmelerini istemişti.

Ancak Patrik’in bu çağrısını ve Yunan Yüksek Mahkemesi’nin tahliye kararını reddeden asi papazlar, direnişi sürdürme kararı aldılar. Kaba kuvvetle manastırdan atılmak istendiklerini söyleyen Peder Neophytos ‘Manastırımız kuşatma altında. Yiyecek ve ilaç stoklarımız tükeniyor. Acil takviyeye ihtiyacımız var. Telefonumuzu bir ay önce kestiler. Dış dünyayla sadece cep telefonlarıyla temas kurabiliyoruz’ dedi.

Kuşatma altında kalan asiler, yiyecek ve ilaç sıkıntısı yaşadıklarını söylediler.

Esfigmenos, Atina’nın 600 kilometre kuzeydoğusundaki Aynaroz’da bulunan 20 manastırdan biri.

Yorumlar kapatıldı.