İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

12 RUS GEMİCİ ARALIKTA NİHAİ OLARAK SERBEST BIRAKILACAKLAR

2003 yılından bu yana nijerya’da hapsedilmiş bulunan 12 Rus gemicinin kurtarılması misyonuyla Logos’ta Nijerya devlet başkanıyla buluşan Dünya Ermeni Kongresi ve UNESCO iyi niyet elçisi Ara Abrahamyan AZG’a yaptığı açıklamada “Sorunun yüzde doksandokuz çözüldüğünü ve en geç 15 Aralığa kadar gemicilerin Moskova’da olacağını” söyledi.

Son günlerde Nijerya’da bulunduğunu ve devlet başkanı ve bir dizi üst düzey yetkililerle görüştüğünğü kaydeden Ara Abrahamyan, konuya ilişkin karşılıklı anlaşmaya vardıklarını söyledi. Gemicilerin hapisten kurtarıldıklarını ve halihazırda Logos’taki rus elçiliğinde bulunduklarını ifade eden Abrahamyan, sağlık durumlarının iyi olduğunu ve tuttukları avukatların bir an önce gemicileri ülkelerine dönmeleriyle uğraştığını belirtti.

Rus gemiciler kaçakçılık şüphesiyle tutuklanmış ve bir yıldan fazla süreyle kötü üne sahip “Kiri-kiri” cezaevinde kalmışlardı.

İzvestia gazetesi Ağustos ayında 12 Rus gemicinin Ara Abrahamyan sayesinde kurtulmakta olduklarını yazmıştı.Devlet Duması milletvekilleri ve Rus Dışişleri bakanlığının kendisine başvurması sonrasında Ara Abrahamyan bu misyonu gerçekleştirmekte. Hatırlanacağı gibi, 6 Ermeni havacının Ekvador Ginesi’nde darbe yapacakları suçlamasıyla tutuklanmaları sonrasında da Ara Abrahamyan olaya müdahale ederek, Ermeni havacıların kurtarılmasını sağlamıştı.

T.H.

Yorumlar kapatıldı.