İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pamuk davası masaya yatırılıyor

Reform İzleme Grubu yarın toplanıyor. Hükümet, toplantıda Orhan Pamuk hakkındaki dava ile Agos Dergisi Editörü Hrant Dink hakkındaki kararı masaya yatıracak.

NTV
Güncelleme: 17:41 TSI 21 Kasım 2005 Pazartesi

ANKARA – Reform İzleme Grubu toplantısı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün başkanlığında, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nın katılımıyla toplanacak. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan da toplantıya ilk kez katılacak.

Toplantının gündeminde, Avrupa Birliği İlerleme Raporu’nda geniş yer bulan ifade özgürlüğü alanındaki eleştiriler var. Bu çerçevede, yazar Orhan Pamuk hakkındaki dava ile Agos Dergisi Editörü Hrant Dink hakkındaki karar masaya yatırılacak.

Reform İzleme Grubu toplantısında hükümet, ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı yasal düzenlemelere ilişkin ne gibi değişikliklerin yapılabileceğine ilişkin bürokratlardan bilgi alacak.

İlerleme Raporu’nda, geçmişte ifade özgürlüğünün kısıtlanması amacıyla kullanılan bazı maddelerin yeni Ceza Kanunu’nda aynen muhfaza edilmesine dikkat çekilmişti. Raporda, takdir sınırlarının geniş olması nedeniyle mevcut yasaların ifade özgürlüğüne yönelik potansiyel tehdit oluşturdukları da vurgulanmıştı.

Yorumlar kapatıldı.