İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koçaryan’dan AB değerlendirmesi

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, “Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olmadıklarını, ancak diğer aday ülkelerden farklı önkoşullar konmasına karşı olduklarını” söyledi.

AA
Güncelleme: 02:06 23 Kasım 2005 Çarşamba

ERİVAN – Mediamax ajansının haberine göre, resmi ziyaret amacıyla Ljubljana’da bulunan Koçaryan, Slovenya Cumhurbaşkanı Janez Drnovsek ile görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında, AB üyeliği için aday olan tüm ülkelere aynı süreç ve koşulların öne çıkarılması gerektiğini ifade ederek, “Bizim düşüncemiz, bunların dışında bu (aday) ülkenin stratejik önemine, büyüklüğüne veya nüfus oranına göre önkoşul öne çıkartılmaması gerektiğidir” dedi.

Açıklamasında, “aday ülkelerin de tüm komşularıyla iyi komşuluk ilişkisi içinde olması, tarihindeki geçmiş sayfalar ne kadar ciddi olsa da barışması gerektiği” ifadesini de kullanan Koçaryan, Türkiye’nin AB üyeliğinin kendileri için de yararlı olacağını ve böylelikle AB ile sınır komşusu olabileceklerini kaydetti. Ermeni yetkililer, daha önceki açıklamalarında AB’ye üyelik sürecinde Türkiye’nin sözde soykırımı tanımasının önkoşul olmasını beklediklerini dile getiriyorlardı.

Yorumlar kapatıldı.