İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YERİD’LE BİR CUMARTESİ

Fotolar: http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001164&Lang=TR

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 19 Kasım 2005, Cumartesi sabahı, Patrikliğin “Yerid” Gençlik Kolu yöneticilerinden bazılarıyla birlikte Sarıyer ile Rumelikavağı arasında bulunan bir lokantada çay ve Sarıyer böreğiyle kahvaltı etti.

Kahvaltıya, Yerid yöneticilerinin yanı sıra, iletişim grubu üyelerinden Ari Aleksanyan, Arda Dönertaş, Nadin Özçubukçuyan, Kamer Toker ve Arden Yanar da katıldılar. Kahvaltıda, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilebilecek etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kahvaltıdan sonra, Rumelikavağı’nda uzun bir yürüyüşe çıkıldı. Deniz fenerinin önünde hatıra fotografları çekildi.

Daha sonra Patrik Hazretleri, Rumelikavağı’ndaki bir sanat galerisini gezerek, ressam H. Besim Aydar’ın eserlerinin sergilendiği resim sergisini büyük beğeniyle inceledi.

Rumelikavağı’ndan ayrıldıktan sonra, Patrik Hazretleri ve beraberindekiler Rumelifeneri yolundaki Koç Üniversitesi kampusunu gezdiler.

Gruba Ayk Nalbantkazaroğlu da katıldıktan sonra, Patrik Hazretleri ve beraberindekiler önce Yeniköy’de hala tadilattan geçen Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Geçenlerde bir hırsızlık olayı yaşanan kilisenin bahçesindeki antika çeşmenin mermeri sökülerek götürülmüş, mabedin içindeki tüm önemli litürjik eşyalar hırsızlarca çalınmıştı.

Kiliseden sonra, aynı vakfa ait 25 dönüm olduğu söylenen araziyi de görmek isteyen Patrik Hazretleri, tepeye çıkınca, vakıf yöneticilerinden Asadur Özdemirci’nin, yönetimdeki diğer üyelere danışmaksızın araziyi bir şirkete kiraladığını tespit etti.

Patrik Hazretleri ile beraberindekiler Levent Mövenpick otelinde bir kahve molası verdikten sonra, Kumkapı’ya dönüldü.

Yorumlar kapatıldı.