İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye behemehâl cezâlandırılmalı!

Yağmur Atsız

YÂKUB Kadri’nin “Zorâki Diplomat”lığı gibi ben de “Zorâki Futbol Yazarı” rolünü oynamaya devâm ediyorum. İnşallah son olur.

Eğer Fâtih Terim gerçekden (meâlen) “Avrupa bizi istemiyordu. Muradlarına nâil oldular” dediyse yalan söylüyor!!!

Avrupa -hele Almanya!- bir önceki Şampiyona’nın Üçüncüsü Türkiye’yi istiyordu. Sâdece Batı Avrupa’da yaşayan üç küsur milyon Türk’ün, eğer Türkiye katılsaydı Şampiyona’ya getireceği “ilâve dinamizm” gözönüne alınırsa ne demek istediğim
anlaşılır.

Cumartesi Sabahı, hiç ilgim olmayan ve bundan sonra da pek olmayacak bir alanda şu listeyi hazırladım. Emînim ki eksiği var fazlası yokdur. Ben uzmanların affına sığınarak bu hâliyle sunuyorum:

– 5 Nisan 2000 – Galatasaray-United Leeds Maçı sonrası (UEFA Kupası) iki İngiliz bıçaklanarak öldürüldü. Beş İngiliz yaralanarak kurtuldu!!!

– 17 Mayıs 2000 – Kopenhag’daki Galatasaray-Arsenal Londra Maçı sonrası (UEFA) Türkiye’de dört kişi Maganda mermisiyle telef oldu ve yaklaşık 50 kişi kısmen ağır yaralandı. Kopenhag’da da Türk Magandalarla İngiliz Magandalar arasındaki “kutlamalarda” (!) düzinelerce insan hastahânelik edildi.

– 13 Mart 2002 – Galatasaray – AS Roma Karşılaşması (Şampiyonlar Ligi) sonrası iki takım sille-tokat birbirine girdi. Türkiye ve İtalya arasında diplomatik bir kriz zahmetle önlendi.

– 11 Hazîran 2003 – Dünyâ Kupasi Eleme Maçları sırası Türkiye-Makedonya Maçı’nda Türk seyirciler, Makedonya’nın 2-1 öne geçmesini “hazmedemeyerek”(!) sâhayı şişe, mâdenî para ve diğer katı cisimle yağmuruna tutdu. “Avrupa Futbol Birliği Disiplin Komisyonu” Türkiye’ye para cezâsı verdi.

– 13 Kasım 2003 – Yine aynı Fenerbahçe Stadı’nda Avrupa Kupası için Alman Genç Millî Takımı finale erişince kabinelere gitmekde olan Alman oyuncular, ÜSTELIK GÜVENLIK GÜÇLERİ TARAFINDAN, fecî şekilde dövüldüler. Necîb Türk Basını ertesi gün ağız birliğiyle Almanlar’ı “aşırı”(!) sevincini ayıplayarak bu davranışa hak verdi.

– 21 Ağustos 2004 – Bir “Süper Lig” (sevsinler!!!) maçında üç tarafdâr bıçaklandı. Olay’ı görüntülemek isteyen bir kameramanın kasden parmağı kırıldı.

– 19 Ekim 2005 – Şampiyonlar Ligi çerçevesindeki Fenerbahçe – Schalke 04 Maçı sonrası yine Fener Stadı “Şeref”(!) Tribünü’nde bir Fenerbahçe sponsoru Schalke Menajeri Rudi Assauer’i tokatladı.

Freud Ekolü’nün muhtemelen bizdeki En Büyük Temsilcisi ve neslinin en sağlam milliyetçilerinden Rahmetli Dr. İzzeddin Şâdân “Türk’ün Aşağılık Duygusu”nu nasıl da isâbetle tahlîl etmişdi!!!

Bütün kalbimle Türkiye’ye, verilebilecek en ağır cezânın verilmesini taleb ediyorum!!! Ki adam değilsek bile hiç değilse sanki adammışız gibi davranmayı öğrenelim!!!

HÂMİŞ – Yaziişleri Koordinatörümüz Ergun Kaftancı, Cumartesi günki sütûnunda; KKK Brövesi, Türk Ordusu’nun kuruluş târihi, 16 Türk Devleti ve Büyük Atsız konularında Murat Belge’nin iki yazısı üzerine benim cevâbımı merâk etdiğini ihsâs etdi. Benim bu husûsa dâir (tabii Bröve şaklabanlığı hâriç!) 17 Şubat 1988 târihli bir değerlendirmem var ama bunu yayınladığım “Çekmece Yazıları”nın ikinci baskısı tükeneli bile en az beş yıl oldu. Murat benim takdîr etdiğim ciddî bir arkadaşdır. Yazdıklarının da hemen tamâmı doğru. Ancak meselenin özündeki bir iki komik noktayı bilmiyor. Bir de yanlış değerlendirmesi var. Eğer önemli bir mânî çıkmazsa Çarşamba’ya değineceğim.

Yorumlar kapatıldı.