İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

1915’te asıl mağdur Türkler

Ardıç AYTALAR/İSTANBUL

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Federasyonu (ASEF) tarafından düzenlenen ‘Millet-i Sadıka: Ermeniler’ konulu konferansın kapanış bildirisinde, 1915’te asıl mağdurların Türkler olduğu belirtildi.

Dün sona eren 2 günlük konferansa, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yusuf Sarınay, Emekli Büyükelçi Bilal Şimşir gibi isimler konuşmacı olarak katıldı. Sonuç bildirisinde, Türklerle Ermenilerin 850 yıl sorunsuz birlikte yaşadıkları belirtilerek, ‘Bu zaman içinde Millet-i Sadıka olarak vasıflandırılan Ermenilerden Osmanlı döneminde 29 paşa, 22 bakan, 33 milletvekili, 7 büyükelçi, 11 başkonsolos yüksek devlet görevlerinde bulundu’ denildi.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı vatandaşı olan Ermenilerin itilaf devletleriyle işbirliğine gittiklerinin belirtildiği bildiride şöyle devam edildi:

MESNETSİZ İDDİALAR

‘İtilaf devletleriyle yaşadıkları ülkeye ihanete varan işbirliği neticesinde Ermeniler, bulundukları bölgeden geçici olarak savaş alanı dışına nakledilmiştir. Bu nakilde çoğu hastalıktan meydana gelen kayıplar, daha sonraki yıllarda soykırım söylemine dönüşmüştür. Ermenilerin soykırıma tabi tutulduğunu iddia edenler şunu iyi bilmelidirler ki, tarih her zaman mesnetsiz iddiaları çürütmüştür. Tarihe yalan ve yanlışlıklarla düşmanlık tohumları ekmek için kullananlar ve siyasallaştıranlar hüsrana uğrayacaktır. Türk milleti, tarihten gelen asaletini, barışseverliğini muhafaza edecek, kendisini soykırımla suçlayanlara Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözüyle ve doğrularla cevap verecektir.’

Yorumlar kapatıldı.