İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kevorkyan: `Soykırım yok, tehcir var´

Kandilli Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Kevorkyan, ”Soykırım diye bir şey yok. Bir tehcir var. Tehcirde yaşanan acılar ve trajediler var” dedi.

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Federasyonu (ASEF) tarafından The Marmara Oteli’nde düzenlenen ”Millet-i Sadıka: Ermeniler” konulu konferansa verilen arada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kevorkyan, toplantıya bir vatandaş olarak katıldığını vurguladı.

Kevorkyan, ”Soykırım iddialarına nasıl bakıyorsunuz?” sorusu üzerine şunları kaydetti:”Soykırım

diye bir şey yok. Bir tehcir var. Tehcirde yaşanan acılar ve trajediler var. Bir şeyi iyi vurgulamak gerekir. Tehcirin sebebi olan olaylar nedir? Politik, psikolojik ve ekonomik. Bunların araştırması yapılmadan ‘Tehcir edildi, bu kadar kişi öldü’, çok acı. Benim iki amcam Osmanlı ordusunda şehit oldu. Ben dua ederken her iki taraf için de, Müslim için de gayrimüslim için de dua ediyorum. Her iki taraf terazinin kefesine kendi belgelerini, iddialarını, öbür taraf da kendi belgelerini, iddialarını koyduğu zaman, terazi kimin elindeyse o ağır basıyor. Bu sürtüşmelerle bir noktaya varılamaz.” dedi.

(AA)

Yorumlar kapatıldı.