İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTANLI KUAFÖRLER DÜNYA KUAFÖRLER YARIŞMASINDA

Ermenistan Kuaförler ve Makyajcılar Birliği İcra Direktörü Soğomon Haçatryan, 76 üyesi olan Dünya Kuaförler Birliği (DKB) içinde Ermenistan’ın da yer aldığını ve DKB’nin iki yılda bir düzenlediği yarışmalara 1998 yılından bu yana Ermenistan’ın katıldığını belkirtti.

2006 yılında yapılacak Dünya yarışması için davetiye aldıklarını belirten Haçatryan, Ermenistan’ın 3 bay, 3 bayan kuaförü, manikürist ve yüz makyajcısıyla tim halinde yarışmaya katılacaklarını söyledi.

Kuaförlerin bireysel düzeyde de yarışmaya katılabileceklerini söyleyen Haçatryan, iki yılda bir Ermenistan’da yapılan Serbest Kuaförler yarışmasına Gürcistan ve Rusya’nın da katıldığını, bu yılki yarışmada derece alan Ed. Boğosyan, H. Minasyan, A. Manukyan, T. Hovakimyan’ın Riga’daki Serbest Yarışmada 2 birincilik ve bir ikincilik ödsülü kazandıklarını da hatırlattı. Ekim ayında Moskova’da yapılan Doğu Avrupa Serbest Yarışmasındaysa Lusine Avagyan, Liana Markosyan aynı şekilde ödüller kazandılar.

90 üyesi olan Ermenistan kuaförler Birliği’nin 2007 yılında Chichago’da yapılacak dünya birinciliğine katılacakları ve halihazırdaki ön elemelerin yapıldığı kaydedildi.

Marieta Makaryan

Yorumlar kapatıldı.