İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BAKIRKÖY KİLİSESİ’NDE KUTLAMA VE SEVGİ SOFRASI

Fotolar: http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001161&Lang=TR

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 13 Kasım 2005, Pazar sabahı, en kalabalık semtlerimizden Bakırköy Dznunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nin geleneksel kutlama törenlerine riyaset etti. Törene İtalya’nın Torino kentindeki Rus Ortodoks Manastırı Başrahibi Andrew Wade ve Peder Yeğya Kervancıyan katıldılar.

SURP BADARAK

Bir toplantıya katılmak üzere İstanbul’da bulunan Tahran Ermenileri ruhani önderi Başepiskopos Sebuh Sarkisyan’ın sunduğu Surp Badarak’ta, Kutsal Sofra’ya Peder Goryun Fenerciyan, Roy Küçükateş, Vartkes Pesdilciyan ve Vağarşak Seropyan sargavaklarla bir grup tbir hizmet etti. İlahileri ise Edvin Galipoğlu şefliğindeki Srpots Karasun Mangants Korosu seslendirdi.

VAAZ

Rabb’in Duası’ndan önce konuşan Başepiskopos Sebuh Sarkisyan, “Bu çocuğu benim adım uğruna kabul eden, beni kabul etmiş olur. Beni kabul eden de beni göndereni kabul etmiş olur. Aranızda en küçük kim ise, işte en büyük odur” (Luka 9:46-48) ayetine açıklık getirdi.

Alçakgönüllülük erdemi hakkında konuşan Srpazan, “Hristiyanlık’ta büyük olmak, alçakgönüllü olmaktır” dedi. Allah dahi dünyaya kadar eğildi. Ve bugün hatırladığımız geçmişteki tüm ruhanî önderlerimiz kiliseyi daima hizmet aşkıyla yönettiler. Çünkü Allah’a hizmet etmek, kendi benzerine hizmet etmek demektir.

Aziz Nerses Bartev’i ‘Büyük’ kılan, kendi eserleri, kendi hizmetleridir. İnsan öldüğünde geriye sadece yaptığı işler kalır” diyen Srpazan, hizmet etmenin çeşitli yolları olduğunu, herkesin kendine en uygun olanını bulup, topluma o şekilde hizmet etmesinin gerektiğini sözlerine ekledi.

Surp Badarak’ın sonunda kilisenin tüm müteveffa hayırseverleri için “hokehankisd” duası edildi, Patrik Hazretleri, Şahan Srpazan ve Sebuh Srpazan refakatinde “madağ”ı takdis etti. Daha sonra kurulan dini geçitle Başepiskopos Sebuh Srpazan yönetim kurulu odasına geçti. Burada verilen takdisle dini tören sona erdi.

SEVGİ SOFRASI

Patrik Hazretleri, törenlerden sonra kilisenin salonunda Dadyan Okulu yararına verilen sevgi sofrasına da riyaset etti. Okul öğrencileri bir program sundular. Çok başarılı geçen sevgi sofrası esnasında imanlıların desteğiyle vakıf yönetim kurulunun bütçe açığı hemen hemen kapanmış oldu.

Patrik Hazretleri, kapanış konuşmasında halkın cömertliğini kutlayıp, okulda bu maddi yardımın kültürel zenginliğe çevrilmesinin beklendiğini sözlerine ekledi. Dadyan Okulu Müdürü’nü ve öğretim kadrosunu, Kilise korosunu da kutlayan Ruhani Önderimiz, başarıların artmasını diledi.

**** * **** * ****

BAKIRKÖY KİLİSESİ VAKIF YÖNETİCİLERİNİN ZİYARETİ

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 10 Kasım, Perşembe, saat 15:00’te Bakırköy Kilisesi din görevlisi Peder Yeğya Kervancıyan’ı ve Dt. Vartan Erkol başkanlığındaki vakıf yönetim kurulu temsilcilerini kabul etti.

Pazar günkü kutlama ve vakfın mali durumu hakkında bilgi vermeyi amaçlayan ziyarette, vakıf yöneticileri Bakırköy kilisesinin mali açıdan kendine yeterli olduğuna ve yardıma ihtiyacı olmadığına dair dolaşan söylentilerden duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

Patrik Hazretleri, bu gibi asılsız söylentilerin önüne geçmenin tek çaresinin yıllık ayrıntılı bütçeleri yayınlamak olduğunu hatırlattı. Cemaat için ortak bir bütçe hazırlamanın zamanının geldiğini söyleyen Patrik Hazretleri, böyle bir çalışmaya karşı çıkan semtlerin öncelikle yeterli gelire sahip olduklarını ve yardıma ihtiyaçları olmadığını, ayrıca bazı vakıfların cemaati kendi hesapları konusunda aydınlatmak istemediklerini, bunun da doğal olarak hesapların doğru tutulmadığı konusunda kuşkular uyandırdığını söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Vartan Erkol, kendi yönetimlerinin böyle bir uygulamaya karşı olmadığını, tam tersine bu gibi bir çalışmaya destek olacaklarını belirtti.

BAKIRKÖY GİDER TABLOSU

Bakırköy Kilisesi Vakfı yöneticileri, Dadyan Okulu’nda Hermine Benlioğlu’nun müdürlüğünde 56 kişinin görev yaptığını, anaokulda 67, ilk ve ortaokulda 338, toplam 405 öğrencinin öğrenim gördüğünü, anaokulu öğrencilerinden yılda 1,533 YTL, ilkokul ve ortaokul öğrencilerindense 2,668 YTL yıllık eğitime katkı payı istendiğini, 180 öğrencinin tümüyle, 131 öğrencinin bu meblağın bir kısmını ödediğini bildirdiler. 78 öğrenci kaydının hala yapılmadığını, 16 öğrencinin ise karşılıksız okutulduğunu söyleyen yöneticiler, okul için beklenen gelirin ancak % 62,5’unu elde edebildiklerini, bir diğer deyişle 1,014,000 YTL olması gereken gelir yerine, sadece 601,000 YTL kaydettiklerini belirttiler.

Bakırköy Dadyan Okulu’nun yıllık gideri ise aşağıdaki gibidir: Maaşlar 566,000 YTL, sigorta 294,000 YTL, tazminatlar 56,000 YTL, elektik, su, doğal gaz, telefon, gazete ilanı, temizlik ve kırtasiye 98,000 YTL; toplam 1,014,000 YTL.

Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nin yıllık gideri aşağıdaki gibidir: 9 kişilik personel maaşları, sigorta, elektrik, su, doğal gaz, telefon, gazete ilanları, temizlik, mum, çiçek, fakirlere yardım, hastane, toplam 296,775 YTL.

Bakırköy Dadyan Okulu ve Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nin toplam yıllık gideri 1,310,775 YTL’dir.

BAKIRKÖY’ÜN GELİRLERİ

Bakırköy’ün gelirleri ise şöyle sıralanabilir: İtimat Bürosu’ndan 19,800 YTL, mum geliri 34,000 YTL, salon geliri 14,500 YTL, cemaat akarlarından 314,000 YTL, öğrenci aylıklarından 601,000 YTL, mezarlıktan 180,000 YTL.

BAKIRKÖY BÜTÇESİ AÇIĞI

Patrikhane bütçesine katkı payı ve sevgi sofrası masraflarıyla birlikte, Bakırköy vakfının bu yılki bütçe açığı 182,475 YTL’dir.

Vakıf yöneticilerine verdikleri rapor için teşekkür eden Patrik Hazretleri, onların çalışmalarını takdir etti ve önümüzdeki sevgi yemeğinde cemaat üyelerinin Bakırköy Kilisesi bütçesini dengeleyeceğine dair güveninin tam olduğunu belirtti.

Yorumlar kapatıldı.