İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ENFORMASYON TOPLUMU ZİRVESİ TUNUS´TA BAŞLADI

Kuzeyin zengin ve güneyin fakir ülkeleri arasdındaki “sayısal uçurum”u kapatmaya yönelik Enformasyon toplumu Zirvesi dün Tunus devlet başkanı Zin el Abdin Ben’in açılış konuşmasıyla başladı. 23.000’den fazla resmi davetliler safında başbakana Andranik Markaryan başkanlığındaki Ermenistan heyeti de yer almakta.

AFP ajansı etkinliği BM’in düzenlediği en büyük sayısal teknolojilere yönelik etkinlik olarak tasvir ederken, bazı ülke temsilcileri, enformasyon teknolojilerinde önemli gelişmeler kaydetmemiş Tunus’ta toplantının yapılmasını eleştirdiler.

Uluslararası Telekominikasyon Birliği Gn. Sekreteri Yoşio Utsumi, görüşme gündeminin en önemli sorununun İnternet ideresi konusu olduğunuı ve halihazırda Internet’i denetleyen ABD’nin “güvenlik ve istikraraı savunma” adına uluslararası denetimden kaçındığına dikkati çekti.

3 günlük zirvenin amaçlarından birinin de 2015 yılına kadar tüm köylerin internet bağlantısına sahip olması oluştururken, ağa bağlanacak 800.000 köyün bağlantı maliyetinin 1 milyar dolar olduğu da kaydedildi.

İnternet denetimi konusundaysa, bulunan alternatif yol, halihazırdaki statüyü mesele edinmeden internete ilişkin sorunların görüşüleceği uluslararası bir “Forum”un oluşturulması.

B.K.

Yorumlar kapatıldı.