İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BELÇİKA BRÜKSEL DEVLET SEKRETERİNİN REDDİYECİLİĞİNİ YARGILADI

Belçika I. Bölge mahkemesi, Briksel devlet sekreteri, sosyalist Emir Kir’in “Yalanci. reddiyeci ve suçlu” olduğunu 14 Kasım’da aldığı kararla teyid etti. Avrupa Ermenileri Federasyonu, Kir’in alınan karar aleyhine üst mahkemeye başvuracağını bildirdi.

Kir daha önce “Referandum” Belçika internet sayfası sahipleri Mehmet Köksal ve Pierre Lamber’i, kendi diplomasının sahte, Ermeni karşıtı gösterilere katılmış olma, Ermeni Soykırımını reddetme ve seçim masraflarında sahtekarlık yaptığı suçlamasıyla, yukardaki sıfatlarla hitap etmelerinden ötürü dava etmişti.

Mahkeme, Kir’in gerçekten Ermeni soykırımını reddettiğine, ve Belçika’da Ermeni soykırımının reddedilmesi durumunda cezai müeyyide öngören belgenin yasa tasarısı durumunda olduğunu belirterek, basının da bu konudan bahsetmesi gerektiğini kaydetti.

Avrupa Ermenileri Federasyonu (AEF) İcra Direktörü Loran Leylekyan, mahkeme kararının doğru zamanda alınmış olduğunu, zira Türkiyenin yurt dışında Ermeni Soykırımını gündeme taşıya kuruluşlar ve bireyler aleyhine dava açma kampayası içinde bulunduğunu belirtti.

AEF, Belçika’nın Ermeni Soykırımını reddedenlere cezai müeyyide öngörmesinin zamanının geldiğini kaydederken, Belçika Adalet bakanı ve Senato’dan, askıda bulunan yasa tasarısının bir an önce gündeme getirilmesini talep ediyor.

B.K.

Yorumlar kapatıldı.