İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ YERİD’İN YENİ YÖNETİCİLERİNİ ATADI

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 15 Kasım 2005, Salı, saat 21:00’de Patrikhane’deki çalışma odasında bir grup genci kabul ederek, kendileriyle önümüzdeki aylarda düzenlenecek ve özellikle toplumumuzun gençlerine hitap edecek etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Patrik Hazretleri, Ermeni Patrikliği Gençlik İşleri Çalışma Grubu “Yerid”in oluşturulmasındaki başlıca amacın, toplumumuzdaki gençlerin Ermeni Patrikliği ve cemaatin diğer kurumları nezdinde kendilerini ifade edebilmelerine, istek ve beklentilerini aktarabilme ve birbirleriyle tanışarak ortak etkinlikler düzenleyebilmelerine olanak sağlamak olduğunu yineledi.

Patrik Hazretleri, 16 Kasım 2005, Çarşamba sabahı hazırladığı talimatname ile Yerid grubunun 2006 yılı sorumlularını atadı.

Soyadına göre alfabetik sırayla Linda Akyan, Saro Benliyan, Avedis Bıçakçıyan, Herman Bıçakçıyan, Serdar Çizmecioğlu, Melissa Gülmezgil ve Ari Köroğlu’dan oluşan yeni genç yöneticiler, 2006 yılındaki gençlik etkinliklerinin düzenlenmesinden sorumlu olacaklar. Patrik Hazretleri, önümüzdeki günlerde bu gruba birkaç kişi da atayacağını ifade etti.

Yerid grubunun 14 Kasım 2005 tarihine kadar moderatörlüğünü başarıyla yürüten Tamar Karasu ve Aret Vartanyan yerine de, bu görevi 16 Kasım 2005 tarihinden itibaren Krikor Baloğlu yürütecek.

Genç yöneticilere başarı dileyen Patrik Hazretleri, “Çocuklar ve gençler toplumumuzun en değerli varlıklarıdır. Onlar geleceğimizin güvencesidir. Kilise ve toplum hayatına katılmaları, beklentilerini dile getirmeleri, fikir üretmeleri önemlidir. Kurumlarımızın yeni kuşakla uyum sağlamaksızın güncelliklerini korumaları düşünülemez bile” dedi.

Yorumlar kapatıldı.