İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KARABAĞ YAZARLAR BİRLİĞİ 70. YAŞINDA

Karabağ Yazarlar Birliğinin (KYB) kuruluşunun 70. yıldönümü 14 Kasımda Stepanakert Kültür ve Gençlik Sarayı’nda yapılan bir etkinlikle kutlandı. Etkinlikte Ermenistan Yazarlar birliği (EYB) Bşk. Levon Ananyan ve beraberindeki heyet de hazır bulundular.

KYB İdare Bşk. Vartan Hakobyan birliğin geçmişini açıklayan bir konuşma yaptı. Hakobyan konuşmasında Birliğin, hem Sovyet yönetimi hem de Azerbeycan aşırı milliyetçileri tarafından birçok kereler baskılara maruz kaldıklarını, üyelerinin Sibirya’ya sürgün dahil birçok acıyı yaşadıklarını kaydetti.

KYB’nin 70. yaşı dolayısıyle şair Hraçya Beglaryan -Devlet Bşk. Arkadi Hugasyan’ın direktifiyle Dağlık Karabağ Cumhuriyeti “emektar kültür adamı” sanıyla, EYB Bşk. Levon Ananyan’sa “Vaçakan Parebaşt” madalyonuyla ödüllendirildi.

Karabağ Kültür bakanı Kamo Satyan KYB onursal üyesi Akademisyen Sergey Sarinyan’a bir anı plaketi verirken, Ermenistan devlet başkanı Robert Koçaryan KYB Bşk. Vartan Hakobyan’ı Ermenistan Cumhuriyeti “Emektar Kültür adamı” sanıyla onurlandırdı.

Kim Gabrielyan, Stepanakert (kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.