İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ SANATÇILAR 170 CİLTLİK ANSİKLOPEDİ SAYFALARINDA

Ermeni kültürünün sağlıklı ve geniş ölçekte uluslarararsılaşması, şimdilik Almancada

1989 yılında Almanya’da yayımlanmaya başlayan ve halihazırda A, B, C, D, E, F harflerini içeren 170 cilt olması öngörülen ansiklopedinin 43 cildi yayımlanmış durumda Sökonusu Ansiklopedi genelde mimar, ressam ve heykeltaşların kısa biyografi ve sergi ve eserlerine dair bilgiler içerirken, 1992 yılında eserin yayın haklarını Zauer adında bir yayımcının almasından sonra “Zauer Genel Sanat Sözlüğü” olarak anılmaya başlandı.

Yayımcı Ermeni sanatçıların biyografileri konusunda Erivan Devlet Üniversitesi Ermeni Sanat Tarihi ve Teorisi Kürsüsü Bşk. L. Çukasızyan başkanlığındaki bir grupla işbirliği yaparken, Çukasızyan yaptığı açıklamda 16 yıldır Ermeni sanatçılarla ilgili verileri hazırladıklarını ve bugüne dek 1000 Ermeni sanatçının biyografisi Sözlüğün Editörler kuruluna yolladıklarınbı kaydederek, bu kadar sanat isminin ne Ermeni Ansiklopedisinde ne de Özet ermeni Ansiklopedisinde yer almadığını kaydetti.

Ermeni sanatçıların uluslararası ölçekte tanınmasına katkı sağlayacak ve Ermenistan ve UNESCO arasında Ermeni Sanat Tarihi konusunda önemli bir işbirliği olan ilgili çalışmanın tüm ciltlerinin almancasının hazırlanması sonrasında İngilizce baskısı yapılacak.

Susanna Margaryan

Yorumlar kapatıldı.