İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

NATO Asamblesi’nde Ermeni iddiaları

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki NATO asemblesi toplantısının gündeminde Ermeni soykırımı iddiaları da yer aldı. Türkiye, Erivan’ın bu girişimine bir mektupla yanıt verdi.

NTV
Güncelleme: 00:30 12 Kasım 2005 Cumartesi

KOPENHAG – Türkiye Büyük Millet Meclisi NATO Komisyonu Başkanı Vahit Erdem, delegelere dağıttığı mektupta, soykırım iddialarını reddetti, olayların göç sırasında yerel halkla Ermeniler arasında çıkan çatışmalardan ibaret olduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vahit Erdem, geçen ay NATO Asemblesi Genel Sekreterliği tarafından düzenelenen bir toplantıda tarihçi Halil Berktay’ın 1915’deki olayları soykırım olarak nitelendirdirmesi üzerine konunun Kopenhag’daki toplantının gündemine konduğunu, bunun üzerine kendisinin bir mektup yazdığını söyledi. Öte yandan, Türkiye’yle Ermenistan arasında diyalog başlatılması için NATO Asemblesi”nden iki ülke başbakanlarına yapılan davete Erivan’ın olumsuz yanıt verdiği ortaya çıktı. NATO Asemblesi Başkanı Pierre Lellouche, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kopenhag’a gelmeyi kabul ettiğini ancak Ermenistan Başbakanı’ndan olumsuz yanıt geldiğini söyledi. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesinden yana olduğunu da söyleyen Lellouche, “Ancak önce insan hakları, Kıbrıs ve Ermeni sorunlarını çözmesi gerekiyor” dedi.

Yorumlar kapatıldı.