İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERİVAN´DA ULUSLARARASI SU ZİRVESİ

Devlet Su Komitesi’nden (DSK) aldığımız bilgiye göre; Doğu Avrupa, Kafkasya, Merkezi Asya ülelerinin kriz alanlarındaki temiz ve atık su problemlerinin çözümüne ilişkin çalışmalarda bulunan ve 5 yılda bir gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma örgütü (OECD) zirvesi 17-18 Kasım tarihlerinde erivan’da gerçekleştirilecek.

OECD üyesi 30 ülke arasından ABD, Büyük Britanya, Almanya, Fransa, Japonya üye olmayan 100 ülkedeki, insan ve çevre sağlığı için tehlike oluşturan temiz ve atık su sistemlerinin geliştirilmesi konusunda destek olmaktadırlar. OECD benzeri konularda gelişme kaydeden ülkeleri desteklemeye hazırdar. Böylesi ülkeler arasında Ermenistan da yer almaktadır. Bunu dikkate alan OECD son zirvenin Erivan’da yapılmasına karar vermiştir.

DSK’nın verdiği bilgide; zirveye katılmak için başvuru yapan 150 ülke dışında Dünya Bankası, Avrupa Gelişim ve Kalkınma Bankası, Alman Yeniden İnşa ve kalkınma Bankası, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Gelişim Proggramları temsilcileri de katılım için başvurdular.

A.M.

Yorumlar kapatıldı.