İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Atina ile Erivan el ele

RADİKAL – ATİNA – Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Rum Kesimi ziyaretinde başlattığı Türkiye’ye karşı suçlamalarını dün Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın Atina ziyareti sırasında da sürdürdü. Papulyas, Koçaryan ile görüşmesinden sonra “Ermenistan’ın bizim gibi zor bir komşusu var. Türkiye. Bu nedenle Ermenistan, Türk-Yunan ilişkilerindeki sorunları herkesten iyi anlıyor” dedi.

Yunanistan ile Ermenistan arasındaki ikili ilişkilerin ‘fevkalade’ olduğunu vurgulayan Papulyas iki ülke arasında özellikle ekonomi ve turizm alanındaki işbirliğine dikkati çekti. Türkiye’ye hiç değinmeyen Koçaryan ise Yunanistan’ın ülkesine verdiği yardımdan minettarlığını dile getirdi. Papulyas ile ikili ilişkiler, Balkanlar ve Güney Kafkasya’daki gelişmeleri ele aldıklarını açıklayan Koçaryan, görüşmeyi ‘tatmin edici’ olarak niteledi.

Papulyas, akşam Koçaryan’ın şerefine verdiği yemekte de “Türkiye geçmişi ile, geçen yüzyıldaki sistemli sürgünleri ve Ermenilere karşı işlediği soykırım ile karşı karşıya gelmelidir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.