İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BİRLEŞİK DEVLETLER AZERBNAYCAN PARLAMENTO SEÇİMLERİNİ ELEŞTİRDİ

Birleşik Devletler 6 Kasım’da yapilan Azerbaycan Parlamento seçimlerinin uluslararası standartlara uygun olmadığına ilişkin AGİT Misyonu ilk raporuyla aynı görüşte olduklarını açıkladılar.

Dışişleri bakanlığığı sözcüsü Adam Erel “yaşanan yasa dışılık ve sahtekarlıklara” ilişkin olarak “ciddi endişelerini” ifade ederken, Washington, Azerbaycan sakinlerine, seçim yolsuzluklarına ilişkin meselede şiddetten kaçınmalarını tavsiyesinde bulundu, iktidarın muhalefetin barışçı gösteri yürüyüşü hakkını temin etmeleri gerektiğini de vurguladı.

Devlet başkanı İlham Aliyev, Devlet televizyonuna yaptığı açıklmada; seçimlerde bazı yasa ihlalleri olduğunu kabul ettiğini ifade ederken, Merkez Seçim Kurulu Başkanı Mazahir Panahov, 10 seçim sandığındaki sonuçların tekrar gözden geçirileceğini belirtti.

125 kişilik parlamentoda sadece 5 muhalefet temsilcisinin kazandığı seçilerde, yolsuzlukların daha büyük çaplı olması öngörülmekte.

ABD ve Avrupalı kuruluşlar seçimlerde birçok yolsuzluk yapıldığını ifade ederlerken, BDT Gözlem Misyonu olmadığını belirtmekte.

Moskova ve BDT Gözlem misyonlarının standartlara uymadığını ifade ettikleri Gürcistan ve ukrayna seçimleri, ABD ve Avrupalı kuruluşlarca serbest ve adil olarak değerlendirilmişti.

Tatul Hakobyan

Yorumlar kapatıldı.