İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KARABAĞ´A SİSTEMATİZE EDİLMİŞ YARDIM GEREKLİ

Ekim sonunda Fransa ve Almanya’yı ziyret eden Dağlık Karabağ Cumhuriyetyi Millet Meclisi Bşk. Aşot Gülyan geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenledi. 22 Ekim’de Paris’te gerçekleşen konferansa önceden planlanan 17 kuruluş yerine 28 kuruluşun katıldığını belirten Gülyan, konferansta Karabağ’a yapılan yardımlar ve nelerin yapılabileceği konusunun işlendiğini kaydetti.

Karabağ’ın artık dağınık yardım projelerine ihtiyacı olmadığını ifade eden Gülyan, bunlara ilişkin kesin bilgi vermezken, birkaç hafta sonra Fransa’da yapılacak Teleton’a tüm Ermeni dostu kuruluşların aktif katılım göstermesi gerektiğini kaydetti ve bu yıl Teleton’da toplanacak yardımın tamamıyla Martakert bölgesine aktarılacağını kaydetti.

Berlin avrupa Akademisi’nin davetlisi olarak Almanya’yı ziyaret ettiğini de kaydeden Gülyan, Azerbaycan tarafının davet edilmemiş olmakla beraber, Azerbaycan elçiliğinin temsilcisinin katılıp konuşma yapmasına izin verildiğini belirtti ve ifade edilenlerin eskinin tekrarından ibaret olduğunu belirtti.

Gülyan Konferansın ikinci kısmında yaptığı konuşmasında DKC’nin bugünkü siyasi-ekonomik durumu ve DKC’nin Avrupalı örgütlerden beklentileri ifade edildi.

Alman yasama organı temsilcileriyle görüşmeler de yaptığını kaydeden Gülyan, Kosova sorununun çözümünün, Karabağ sorununun çözümü konusunda olumlu hava yaratabileceğini, zira içerik olarak birbirlerine çok benzediklerini kaydetti.

Kim Gabrielyan, Stepanakert

Yorumlar kapatıldı.