İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papaz, Başbakan Erdoğan’ı kullandı

Noel Baba Vakfı Başkanı Muammer Karabulut Fener Rum Ptriği Bartholomeos’un dünya ve Yunan basınına yaptığı açıklamaların fazlasıyla prokovatif olduğunu belirterek, tarih boyunca Türk milletine Yahudi ve Ermeniler’in bile bu kadar zarar vermediğini söyledi. Karabulut yaptığı yazılı açıklamada Fener Rum Patrikhanesi’nin, Türkiye’de gerçekleştirilen ayrılıkçı eylemlerin ya sorumlusu, ya da uygulayıcısı olduğuna işaret etti.

LOBİ KURUMU

Yasalar nezninde Patrikhane’nin kendi alanında çözümleyecek, hiç bir hak ve hukuku olmadığını ifade eden Muammer Karabulut, Patriknane’nin Türkiye’yi sürekli dışarıya şikayet eden ve lobi oluşturan tek kurum olduğunu belirtti.

“Patrikhane Yunanistan’a”
5 milyon imza

Kampanyaya AKP ile bölücüler dışında birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu tarafından destek geldi.

Milli Güç Platformu ve Noel Baba Vakfı tarafından başlatılan “Patrikhane Yunanistan’a” imza kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Köylere kadar yayılan kampanyayı değerlendiren Milli Güç Platformu Yönetim Kurulu üyesi avukat Kemal Kerinçsiz, gösterilen yoğun ilgi nedeniyle ilk aşamada hedeflenen iki milyon imza sayısını beş milyona çıkardıklarını söyledi. Kerinçsiz, yurdun dört bir yanından gelen desteklerin yurt dışından da devam ettiğini belirterek, KKTC’de de imza standının açılabilme çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

GİDEREK YAYILIYOR

Avukat Kerinçsiz, “Patrikhane Yunanistan’a” imza kampanyasına AKP ile bölücüler dışında birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından destelendiğini bildirdi. Kerinçsiz, Tarbzon’da bir köy muhtarının kendilerini arayarak camiinin önüne açtığı imza masasında 127 imzanın toplandığını ve kendilerine gönderildiğini belirterek “Konya’da da 67 yaşındaki bir öğretmen sokak sokak dolaşarak 180 imza topladı. yine aynı şekilde Antalya Korkuteli’nde bir emekli öğretmen evinin önünde imza masasını kurdu”dedi. Kemal Kerinçsiz, bunlara benzer birçok örneğin bulunduğunu söyleyerek, kampanyanın giderek yayıldığına işaret etti.

Kampanyaya sanatçı desteği

TÜrk halkının büyük destek verdiği “Patrikhane Yunanistan’a” imza kampanyasına sinema sanatçısı Serdar Gökhan da katıldı. Milli Güç Platformu’nun İstanbul Fatih’te bulunan merkezini ziyaret eden sanatçısı Gökhan, Cumhurbaşkanı’na iletilmek üzere kendi el yazısıyla yazdığı dilekçesini imzalayarak teslim etti. Gökhan dilekçede şunları kaydetti: “bütün sanatçıları kampanyaya katılmaları için davet ediyorum. Kin ve nifak tohumu eken bu kurum atılıncaya kadar mücadelesi yapılmalıdır.”

Yorumlar kapatıldı.