İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MELKONYAN SORUNU BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Ermenistan Millet Meclisi’nin 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleriner katılan Kıbrıs Parlamentosuna yeni seçilen Ermeni toplumu temsilcisi Vahakn Adamyan’la Melkonyanín kapatılması sorununa ililkin olarak görüştük.

Adamyan, Kıbrıs Hükümeti’nin okulun kapanmaması ve ülkedeki azınlıkların dil ve kültürlerininin korunması taraftarı olduğunu belirtti ve okulun kapanmaması için tüm dünyaya yayılmış eski Melkonyanlıların desteklerini sürdürdüklerini kaydetti.

AGBU Merkez Yönetimi’nin Melkonyan’ın yatılı kısmını kapatmayı istediğini, ancak okulun 50-60 öğrenciyle varlığını sürdürmesinin iömkanmsız olduğunu belirten Adamyan, Melkonyan’ın yatılı olarak kalması gerektiğini önemle vurguladı.

halen Kıbrıs’ta 3000 Ermeninin yaşadığın ı ve daha önce okulun kapatılması konısunda kararasız olanların artık tavırlarını okulun açık kalması yönünde değiştirdiklerini belirten Adamyan, Melkonyan Mezunları Blğ.’nin, Melkonyan kardeşlerin vasiyetinde belirttikleri gibi okulun Kıbrıs’ta kalmasının şart olduğunu, eğer gerekiyorsa okula bitişiik toprakları satıp bu parayı başka amaçlar için kullanabileceklerini de ifade etti.

Adamyan Kıbrıs ve Ermenistan Parlamentoları arasındaki bağın güçlü temeller üzerie kurulu olduğunu ve birçok alanda işbirliği programlarının gündemde olduğunu da hatırlattı.

Marieta Makaryan

Yorumlar kapatıldı.