İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

FRANKFURT KİTAP FUARINDA ERMENİCE KİTAPLAR VE CD-ROM İLGİ UYANDIRDI

Azrbaycan’dan sergilenen birşey buluınmazken, Gürcistan standı karşılaştırılamayacak ölçüde küçüktü

Bu yıl 19-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Frankfurt Kitap ve Multimedya Ürünleri Fuarına Ermenistan iki standla katıldı. Bunlardan birincisinde sadece basılı yayınlar yer alırken, ikinci standda Ermenistan Multimedya ürünlerinin en iyileri yer aldı.

Ermenistan fuara 1998 yılından bu yana, sadece tek standla ve devlet desteği olmadan yer alırken, bu yıl fuar etkinliklerine Sosyal projeler sorumlusu Aram kapetyan da katıldı.

Fuarda Ermenistan multimedya ürünlerinden “Bazmaveb” Stüdyosunun 2 eseri yer alşdı. Bunlar; müzisyen Aram Haçaturyan’ın hayatı ve eserlerine ilişkin olup Dünya Enformasyon Toplumu birincilik ödülünü kazanan CD-ROM, diğeri ise Ermeni Soykırımına gene aynı zirvede özel ödül almış olan CD-ROM’du.

Dün yapılan konuya ilişkin basın toplantısında Enformasyon Teknolojileri Fonu Bşk. Karekin Çukasızyan, fuar esnasında her iki CD-ROM’un da büyük ilgi uyandırdığını, zira Fuara 101 ülke 7200 yayınevinin katılmış olduğunu ve 1 milyar dolar tutarında iş bağlantısı yapıldığını kaydetti. Çukasızyan Fuar günlerinde ödül alan Türk romancı Ogrhan pamuk’un da standlarını ziyaret ettiğini kaydederken, Alman Bundestag’ında bu yıl yapılan Ermeni Soykırımı tartışmaları sonrasında, Soykırıma ilişkin CD-ROM’a ilginin büyük olduğunu ve Alman yayımcıların, CD-ROM’un Almanca’ya çevrilmesi durumunda pazar bulacaklarından emin olduklarını ifade ettiklerini belirtti.

Her iki CD-ROM’da 16 Kasım’da Tunus’da yapılacak Enformasyon Teknolojileri Zirvesine katılıp, kazandıkları ödülleri törenle alacaklarını bir kez daha hatırlatalım.

Ermenistan Ulusal Yayımcılar Blğ. Bşk. Vahan Haçatryan, bu yıl Ermeni yayımcıların Moskova, Selanik, Buenos Aires, New York ve Istanbul Kitap fuarlarına katıldıklarını ancak bunlar arasında tartışmasız en önemlisinin Frankfurt Kitap Fuarı olduğunu kaydetti, ve Ermeni yayımcıların modern matbaa teknikleri ve poligrafya konusunda meslektaşlarından geride olmadıklarını vurguladı. Haçatryan; Zangak, Antares, PrintInfo yayınevlerinin 4 günlük Fuar esnasında birçok ön anlaşma yaptıklarını da kaydetti.

Fuara komu Azerbaycan katılmazken, Gürcistan sadece bir standla katılım gösterdiğ de dikkati çekti.

Tamar Minasyan

Yorumlar kapatıldı.