İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

VARTAN OSKANYAN, TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANIYLA SADECE PROTOKOL AMAÇLI BULUŞMALAR GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEMİYOR

Ermenistan Dışişleri bakanı Vartan Oskanyan, geçmişin araştırılmasına yönelik ortak komiyon oluşturulmasına ilişkin Ankara’nın önerisinin “propaganda amaçlı” bir adım olduğunu belirtti. Mediama Ajansı’na yaptığı açıklamada Oskanyan “Birincisi, tüm kanıtlar zaten mevcut, ikincisi benzeri bir komisyon böylesi bir vakumda çalışamaz” dedi. Oskanyan önce sınırın açılıp, diplomatik ilişkilerin tesis edilmesi gerektiğini, ancak bundan sonra gerçekleştirilecekgirişlimlerin anlamı olabileceğini söyledi.

Oskanyan dün alman Suddeutsche Zeitung gazetesine verdiği röportajda “Biz AB’nin Türkiye’yi, Ermenistan’la olan sınırını açmaya ve ifade özgürlüğünün güçlendirilerek, Ermeni Soykırımına ilişkin konuların daha açık tartışılabilmesi yönünde zorlaması arzuluyoruz” dedi.

Ermenistan-Türkiye dışişleri bakanlarının müzakere 3. aşaması sonrası ilişkilerini koparmalarına ilişkin olarak Oskanyan “Ben artık sadece protokol maksatlı görüşmeler yapmak isatemiyorum. Onlar Dünya’yı Türkiye ve Ermenistan arasında müzakereler yapıldığına ikna etmek etmek istiyorlar, ancak gerçeklikte hiçbirşey olmamaktaydı. Muhtemelen Ankara ciddi adımlar atmaya hazır değil ve bu şaşkınlık uyandırıcı. Türkiye üçüncü bir ülkeye prim vermekte. Gül Bakü’nü etkisi altında. Bu durum, türkiye’nin Türkiye için daha iyi olanı gerçekleştirmeye cesareti olmadığını göstermekte” dedi.

Yorumlar kapatıldı.