İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oskanyan: `Gül ile görüşmelerimizde ilerleme olmadı´

Berlin – Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmelerde herhangi bir ilerleme olmadığını, kendisinin “protokol görüşmeleri” yapmak istemediğini söyledi.

Almanya’da yayımlanan Süddeutsche Zeitung gazetesine demeç veren Oskanyan, Gül ile üçüncü görüşmesinden sonra bağlantısının kopma nedeniyle ilgili bir soruyu yanıtlarken, şunları söyledi:

“Herhangi bir ilerleme yoktu. Bu, son bir buçuk yılda gelinen nokta. Ben artık dünyayı, Türkiye ile Ermenistan’ın birbirleriyle konuştuklarına inandırmak isteyen, fakat aslında hiçbir şeyin gerçekleştirilemediği protokol görüşmeleri yapmak istemiyorum. Ankara hala ciddi adımlar atmaya hazır değil. Bu, üzüntü verici. Türkiye üçüncü bir ülkenin çıkarlarına boyun eğmektedir.”

Oskanyan, “Ankara, tarihin araştırılması için bir Türk-Ermeni tarihçiler komisyonunun kurulmasını önerdi. Bunu neden reddediyorsunuz?” sorusuna ise, “Bu, bir Türk propaganda oyunu. Birincisi, bütün deliller zaten ortada. İkincisi, bu tür bir komisyon gerçeklerden bağımsız olarak çalışamaz. Önce sınırları açmaları ve bizimle diplomatik ilişkilere başlamaları gerekmektedir. Böylesine bir girişim ancak o zaman bir anlam ifade edebilir” cevabını verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.