İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler, Deutsche Bank’a dava açtı

Ermeniler, Birinci Dünya Savaşı sırasında bankaya yatırılan mevduatın hak sahiplerine iadesi için Alman Deutsche Bank’a dava açtı.

Avukatlar, Türkiye hakkında da Ermenilere ait olduğunu iddia ettikleri malvarlıklarının geri alınması için girişimde bulunacaklarını açıkladı.

Avukat Mark Geragos, Deutche Bank’ın 90 yıldır Ermenilerin parasını elinde tuttuğunu belirterek, Ermenilerin soykırıma uğradıkları dönemden sonra paranın iadesinin reddedildiğini söyledi.

Geragos, ellerinde kesin kanıtlar bulunduğunu iddia ederek, davayı kazanacaklarından emin olduğunu vurguladı.

Ermenilere ait mal varlıklarının iadesi için araştırmalarının sürdüğünü dile getiren Mark Geragos, “Türkiye için de hazırlıklarımız var” dedi.

Ermeniler daha önce Axa sigorta şirketiyle 17 milyon dolar tutarındaki tazminat konusunda uzlaşmaya varmıştı.

Axa’nın Türkiye’deki ortağı Oyak’ta da bu konu üst düzeyde ele alınmış ve değerlendirmeler sonucunda bir karara varılacağı belirtilmişti.

Oskanyan, Gül’le görüşmek istemiyor

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan ise, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmelerde herhangi bir ilerleme olmadığını, ‘protokol görüşmeleri’ yapmak istemediğini söyledi.

Oskanyan, Almanya’da yayımlanan Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği demeçte Gül ile üçüncü görüşmesinden sonra bağlantısının kopma nedenini, ”bu, son 1.5 yılda gelinen nokta. Ankara hala ciddi adımlar atmaya hazır değil. Bu, üzüntü verici. Türkiye, üçüncü bir ülkenin çıkarlarına boyun eğmektedir” dedi.

Oskanyan, ‘Ankara’nın Türk-Ermeni tarihçiler komisyonu kurulması önerisini neden reddediyorsunuz?’ sorusunu ise, ‘bu bir Türk propaganda oyunu’ diye cevaplandırdı.

Bu konudaki bütün delillerin zaten ortada olduğunu iddia eden Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskanyan, bu tür bir komisyonun gerçeklerden bağımsız olarak çalışamayacağını savundu.

Oskanyan, Türkiye’nin önce sınırları açmasını ve Ermenistan’la diplomatik ilişkilere başlaması gerektiğini de belirtti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskanyan, Avrupa Birliği’nin, Türkiye’ye Ermenistan ile arasındaki sınırları açması ve soykırım konusunun açıkça konuşulması için baskı yapmasını beklediklerini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.